се обявява срещу плановете на САЩ да затегнат икономическите ограничения

се обявява срещу плановете на САЩ да затегнат икономическите ограничения ...

Еврокомисията срещу американските санкции против Северен поток-2.

се обявява срещу плановете на САЩ да затегнат икономическите ограничения срещу газопровода "", заяви говорителят й Петер Сано за агенция РИА- Новости.
„Екстериториалното прилагане на санкциите противоречи на международното право. Европейската политика се определя в Европа, а не в трети страни", каза той, цитиран от БГНЕС.

САЩ подготвят нови санкции срещу „Северен поток 2” САЩ подготвят нови санкции срещу „Северен поток 2”
Членовете на Конгреса на САЩ постигнала съгласие за налагане на нови санкции срещу газопровода „Северен поток 2”, пише вест...
По-рано в Конгреса на САЩ бе съгласуван проект на бюджета за отбрана, в който има нови мерки против "Северен поток-2". Документът предвижда санкции срещу компании, които съдействат за продажбата, наемането и използването на кораби за полагане на тръби, а също предоставят застрахователни и технически услуги.
Както подчерта говорителят, Европейският съюз се обявява срещу въвеждането от трети страни на икономически ограничения „спрямо компании от ЕС, които извършват законен бизнес". Стано посочи, че в Еврокомисията се разработват предложения, „които ще повишат устойчивостта на Европа" към такива мерки.
„Нашето виждане ще бъде представено в специално съобщение за засилване на икономическия и финансов суверенитет на Европа, което е планирано да бъде представено в скоро време ", добавил той.
Както отбеляза Стано, Евросъюзът възнамерява да обсъди с новата администрация на САЩ въпроса за ограничителните мерки против европейските компании. Той напомни, че ръководителят на евродипломацията Жозеп Борел изразил през юли опасения по повод засилващата се заплаха от прилагането на екстериториални санкции от Вашингтон.

САЩ принудиха базирана в Норвегия компания да се откаже от работата си по Северен поток 2 САЩ принудиха базирана в Норвегия компания да се откаже от работата си по "Северен поток 2"
Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV GL) прекрати дейността си по обслужването на "Северен поток 2" (СП 2), съобщава руското издание ...
Евросъюзът е напълно „отдаден за защита на интересите на съюза, а също на физически и юридически лица, които осъществяват своите права" в съответствие съд законодателството, резюмира Стано.

Източник: actualno.com