СДС решава съдбата на председателя Божидар Лукарски Божидар Лукарски е

...
СДС решава съдбата на председателя Божидар Лукарски Божидар Лукарски е
Коментари Харесай

В СДС решават съдбата на Божидар Лукарски

Съюз на демократичните сили взема решение ориста на ръководителя Божидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През... към профила.

Днес на съвещание в Пловдив Националният съвет би трябвало да гласоподава преустановяване на пълномощията му и да избере краткотраен началник на партията, съобщи Канал 3. Решението за свалянето на Лукарски беше взето на инфарктно съвещание на 17 април. Тогава се стигна даже до пердах сред подкрепящи ръководителя и тези, които желаят отдръпването му от поста. Единият лагер се разгласи в отбрана на Божидар Лукарски, а другият към заместниците му.

До ръкопашната битка се стигна след спор за политическата посока на партията – към по-патриотична или дясна позиция. Лидерът на Съюз на демократичните сили се опита да не допусне представители на шест организации, с претекста, че не са си плащали членския импорт. Той даже беше наел частна охранителна компания.

След конфликтите Лукарски разгласи един час отмора, до момента в който се успокоят пристрастеностите. След това обаче разгласи, че разпуска срещата и си потегли. Заседанието въпреки всичко се организира, откакто Емил Кабаиванов – един от тези, които желаят оставката му, направи поименна инспекция и позволи членовете на въпросните шест организации.

Пред Националния съвет следва взимането на още едно значимо решение – насрочване на национална конференция за избор на нов водач.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР