Сдружението За свободна Русия призова българските власти да предоставят убежище

...
Сдружението За свободна Русия призова българските власти да предоставят убежище
Коментари Харесай

Руски опозиционери апелират България да даде убежище на Александър Стоцки, организират митинг

Сдружението " За свободна Русия " прикани българските управляващи да дават леговище на Александър Стоцки – съперник на путиновия  режим, който е в страната ни от февруари и е заплашен от военна готовност в Русия – към този момент е издадена повиквателна на негово име.

Членовете на сдружението провеждат протест в поддръжка на Стоцки на следващия ден вечер при Съдебната палата, заяви за Faktor.bg съветският опозиционер Евгений Чупов, който също напусна Русия поради режима  на Владимир Путин. Митингът ще стартира в 19:00 ч.

„ Молим българските управляващи да дадат леговище на Александър Стоцки и всички съперници на войната, които са застрашени от военна готовност в Русия “, споделят уредниците на събитието.

Припомняме, Агенцията за бежанците на 26-годишния Стоцки. Той съобщи ясна позиция против съветската инвазия в Украйна през цялото време на военните дейности. Напусна Русия на 25 февруари 2022 година, от този момент е в София и неведнъж декларира гражданската си позиция против експанзията на Кремъл.

В предходните години той е бил деен участник в протестни акции в Русия, ориентирани против режима на Путин. Работил е интензивно в акции на съветски опозиционни претенденти.

„ В момента всяка протестна активност, рецензия на войната стартирана от Русия, присъединяване в антивоенни акции, даже споделяния и издание на информация и обстоятелства за войната, които не са утвърдени от съветските управляващи, съгласно съветското законодателство се приравняват на тежко престъпно закононарушение. “ – припомнят от сдружението " За свободна Русия ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР