Сдружението за свобода на Свободна Сърбия - групата Октомври съставя

...
Сдружението за свобода на Свободна Сърбия - групата Октомври съставя
Коментари Харесай

В Сърбия съставят списъци на агентите на Владимир Путин в страната


Сдружението за независимост на Свободна Сърбия - групата " Октомври " сформира описи на сътрудниците на съветския президент Владимир Путин. В него до момента попадат 44-ма души от общественото пространство на балканската страна - държавни чиновници, членове на службите за сигурност, публицисти, оповестява вестник " Данас ". Следващото допълнение на листата ще бъде направено след 23 дни.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8842
Сдружението акцентира, че става дума за сътрудници на Путин, а не на Русия.

Най-новите имена в листата са на външния министър Ивица Дачич, на ръководителя на опозиционната Народна партия Вук Йеремич, историка Милош Кович, учен Коста Чавошки, ръководителя на придвижването Освобождение Младжан Джорджевич, министър Александър Мартинович.

В листата са и публицистите Лиляна Смайлович, Миломир Марич, Миодраг Заркович, Деян Петър Златанович, Любинка Милинчич, както и представителят на партията на косовските сърби Сръбска листа Милан Радойчич и предприемачът Звонко Веселинович.

Групата " Октомври " е гражданско съдружие, учредено в края на ноември 2022 година, а негов ръководител е юристът Чедомир Стойкович. При основаването на сдружението участниците споделиха, че " битката против режима на Владимир Путин в Сърбия е най-важният и същински родолюбив акт ".

Председателят на сдружението, юрист Стойкович, след началото на съветската експанзия против Украйна участва постоянно в медиите като участник в разнообразни диспути по тематиката за Русия и Украйна и връзките на Сърбия с тях.

Със основаването на описите се занимава Екипът за идентифициране на сътрудниците на Путин в Република Сърбия, чийто координатор е самият Стойкович. Съществуват още няколко сходни екипа, изключително забавен от които е Екип 199, който се занимава с разобличаването на хипотетичната агитация към бомбардировките над СР Югославия през 1999 година и с " манипулирането на възприятията на жителите на Сърбия от страна на политически групи ", за които настояват, че са свързани с Русия, " тъй като тази операция се употребява и за войната в Украйна ".

Попитан за задачата и " дали е законно възможно да се атакуват хора по този метод и с какви доказателства " разполага, Стойкович сподели, че от сдружението му желаят да " защитят националните ползи на Сърбия, които са застрашени от две десетилетия хибридна война от страна на режима на Путин, при която популацията се отдалечава от личните си ползи и е насила да взема решения в полза на Руската федерация ". Той съобщи, че групата " Октомври " работи в сходство с конституцията и законите.

През май Чедомир Стойкович изпрати писмо до посолството на Украйна, в което съобщи, че адвокатската му адвокатска фирма е наложила наказания на Русия поради експанзията против Украйна.
Преди шест месеца той изиска от посланика на Руската федерация Александър Боцан-Харченко Москва неотложно да изтегли " всичките си 4036 сътрудници, от които 27 в държавното управление, седем в президентството, 86 в министерството на защитата, 64 в министерството на вътрешните работи, 113 в разследващата организация БИА, както и доста в религиозни организации ", добави " Данас ",  представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР