Сдружението за развитие на българското здравеопазване (СРБЗ) остава национално представителна

...
Сдружението за развитие на българското здравеопазване (СРБЗ) остава национално представителна
Коментари Харесай

СРБЗ остава национално представителна организация на пациентите

Сдружението за развиване на българското опазване на здравето (СРБЗ) остава национално представителна организация за отбрана правата на пациентите за период от три години. Това става със заповед на министъра на опазването на здравето, издадена в петък и оповестена на уеб страницата на Министерство на здравеопазването през днешния ден.

Това е вторият „ мандат “ на СРБЗ като национално представителна организация. За първи път Сдружението бе прието за такова през 2021 година

„ Мисията на Сдружение за развиване на българското опазване на здравето цели да подсигурява правата на пациентите и обществото във образуването на политики и стратегии за промени в здравната и обществената система. Нашата цел е основаването на висококачествена, безвредна и равнопоставена здравна и обществена среда, като пациентът е подложен в центъра на вниманието.

Сдружението се ангажира с дейното замесване на пациентите като равнопоставени сътрудници в политическия разговор и вземането на решения в региона на опазването на здравето.

Вярваме в нуждата от понижаване на неравенствата и несправедливостта в достъпа до здравни грижи. Сдружението поддържа гласа на пациента, считайки го за отражение на действителността за болесттите, лекуването и упованията от здравеопазващата система.

С поддръжка и съдействие се стремим към основаване на обективна и налична здравна и обществена система, отговаряща на самостоятелните потребности на всеки жител “, показват от СРБЗ като своя задача.

Председател на организация е Боряна Ботева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР