Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на

...
Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на
Коментари Харесай

Ресторантьори срещу предложението на БХРА за служебен министър на туризма

Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ изрично възразяват против предлагането на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ нейният ръководител Георги Щерев да бъде назначен за длъжностен министър на туризма, оповестиха от двете организации.

Според СЗБ и БАЗ това не е предложение на по-голямата част от бранша, а единствено на асоциацията, която „ през последната година потвърди, че се интересува само от ползите на хотелиерите”.

"С цялото ни почитание към господин Щерев, само че нито той, нито представляваната от него организация са обединители за нашия бранш, а тъкмо противоположното. Убедихме се, че в абревиатурата БХРА, Р-то, което би трябвало да значи „ ресторантьорска”, от дълго време е изгубило своя смисъл и към този момент е единствено за съзвучие ", показват от двете организации.

Те дефинират предлагането на БХРА за длъжностен министър на туризма като лобизъм и следващ опит на хотелиерите „ да се докопат до власт и привилегии”. От СЗБ и БАЗ декларират подготвеност, в случай че Георги Щерев бъде назначен за длъжностен министър на туризма, да изразят гражданския си митинг с всички вероятни средства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР