Сдружението на заведенията в България отговори на финансовия министър Асен

...
Сдружението на заведенията в България отговори на финансовия министър Асен
Коментари Харесай

Някои от данъчните корекции звучат смехотворно: Председателят на Сдружението на заведенията

Сдружението на заведенията в България отговори на финансовия министър Асен Василев, който във вторник съобщи, че държавното управление е приело пакет от данъчни корекции на изключително съвещание след среща с браншовите организации.

" Щом се отнася до ставката на ресторантьорите и хотели, получихме много оферти от техните организации с това да се вкарат ПОС терминали във всички заведения с 2,3,4 и 5 звезди. Да се заплащат заплатите по банков път. Да има минимални ставки за личен състав, които да са повече от минималната заплата. Ако това всичко го има, 9% могат да останат като краткотрайна мярка ", сподели във вторник в Министерски съвет Асен Василев.

" Среща сред сектора и Финансовото министерство не е имало. Имаше покана към множеството браншови организации за среща на 24 октомври и ние върнахме писмо, с което казахме, че сме подготвени на среща, само че не преди изборите, а след втория тур, тъй като за нас това щеше да е политическа среща ", сподели Емил Коларов, ръководител на Сдружение на заведенията в България, съобщи бТВ.

Той уточни, че не знае с кого се е среща Асен Василев и добави, че може би с някои обособени притежатели на заведения, само че това не означавало, че се е срещал с браншовите организации.

" Ние не разбрахме защо тъкмо иде тирада. Някои от предложенията звучат смехотворно. ПОС терминали има в съвсем всички заведения. Някъде може да няма техническа допустимо да има ПОС терминал ", уточни Коларов.

По думите му това било проблем на банковата  система.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР