Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията

...
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията
Коментари Харесай

На война: ресторантьорите искат оставката на министъра на туризма

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията желаеха оставката на министъра на туризма Зарица Динкова. Това се случи към час и половина откакто министърката се опита да внесе утешение в разногласието за " златните пържоли " и сподели в своя позиция, че в случай че сдруженията се държат по този метод с клиентите, дръзнали да се оплакват, на нея ще й е мъчно да отбрани оставането на деветте % Данък добавена стойност за заведенията и след края на годината, съобщи 24 часа.

" Министърът на туризма Зарица Динкова разгласи открита война на нашия отрасъл ", написа в позицията на ресторантьорите.

" От първия миг разбрахме, че на нея не може да се разчита, защото няма никаква експертиза и не разчитахме на поддръжка, само че да ни пречи по толкоз жесток метод - не чакахме.Докато се мъчи да ни вмени някакви милиони, очевидно се постанова да й разбираем, че след понижаване на Данък добавена стойност и окончателното привършване на рецесията с COVID-19, приходите от налози и осигуровки за нашия бранш са се нараснали, а не са намалели. Твърдението за милионите единствено потвърждава, че Динкова даже не си е направила труда да ревизира въпросните данни, а приказва наизуст, единствено за да ни нападна ", написа в позицията на ресторантьорите.

В реалност министърката не е говорила, че заведенията печелят милиони, а подсети, че данъчното облекчение се заплаща от данъкоплатеца.

" От 2019 година насам в действителност ни се постанова да участваме в ръководството на рецесии. Първо тази, основана от пандемията, а по-късно и от войната в Украйна. Оценка по какъв начин сме се справили, няма да си даваме, само че е реалност, че сега ни се постанова да се оправяме с рецесии, в които непосредствено взе участие и даже основава страната и отрасловият ни министър.

Министър, който даже не направи опит да помогне за прекъсването на нелогичните поправки и тировете по пътя към морето, които по традиция започват в петък и завършват в неделя. В резултат, на които туристите висят в многочасови тапи ", продължава позицията на ресторантьорите.

В реалност министърката им даде обещание в четвъртък по време на съвещание на отрасловата комисия в Народното събрание да приказва с вътрешния министър по този въпрос.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР