Сдружението Музикаутор излезе с остра позиция на своя сайт, в

...
Сдружението Музикаутор излезе с остра позиция на своя сайт, в
Коментари Харесай

Фирма скочи на Общината, иска пари заради шоуто за откриването на Колежа

Сдружението " Музикаутор " излезе с остра позиция на своя уебсайт, в която се твърди, че не са уредени авторските права за идния концерт по случай откриването на новия стадион " Христо Ботев " в Пловдив.

" Поредно музикално събитие, проведено от Община Пловдив, е планувано да се организира, без да бъдат уредени авторските права, каквито са условията на Закона за авторското право и сродните му права.

На конференция с присъединяване на господин Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, бе обявено празничното разкриване на стадион „ Христо Ботев “. Спортното оборудване е благосъстоятелност на Община Пловдив, а за ремонта му са разходвани над 45 милиона лв. обществени средства. Програмата за неговото разкриване включва и концерт зад Южната естрада.

В нарушаване на закона Община Пловдив няма позволение за общественото потребление на музиката в това събитие, което следва да бъде издадено от МУЗИКАУТОР в качеството му на организация за групово ръководство на права.

Неизпълнението на законовите условия към този момент е процедура за общинската администрация и се отнася за голям брой събития, проведени от нея. Сдружението на създатели, композитори и музикални издатели неведнъж е изпращало уведомителни писма до общината и до „ Фондация Пловдив 2019 “ за законовата нужда авторските права за общественото потребление на музиката да бъдат авансово и документално уредени с правоносителите, само че досега среща само индиферентност и неглижиране на въпроса.

„ Изправени сме пред неуместната обстановка орган на изпълнителната власт, който дава отговор за провеждането и спазването на държавната политика на локално равнище и от горната страна на това има вменени контролни функционалности по спазването на Закона за авторското право и сродните му права, да е извършител на същия закон “, акцентира изпълнителният шеф на МУЗИКАУТОР Иван Димитров.

Той уточни още, че МУЗИКАУТОР ще продължи да отстоява правата на създателите на интелектуален труд, а тяхното гарантиране е основа за образуването на ценностната система на бъдещите генерации и нужна стъпка в отключването на капацитета на културната сфера ", написа на уеб страницата на организацията.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР