Сдружение Юнайтед крикет клуб – София отрече официално НПО-то, свързано

...
Сдружение Юнайтед крикет клуб – София отрече официално НПО-то, свързано
Коментари Харесай

След проверка на Фрог: Сдружение на хора с увреждания отрече НПО-то, свързано със Стоименова, да ги е подпомагало

Сдружение „ Юнайтед крикет клуб – София ” отхвърли публично НПО-то, обвързвано с Адриана Стоименова да ги е подпомагало по какъвто и да било метод. Преди дни Фрог осветли част от регистрираните мероприятия на Сдружение „ Център за психически проучвания ” и се оказа че измежду тях, има: „ развиване на крикет на маса и бейзболен тим ”.
Проверката ни се натъкна на обстоятелството, че страната и Европа финансират въпросния Център и то с мастите суми. „ Сдружение Център за психически изследвания” не е взело участие в организацията на събития по крикет на маса, нито е подпомагало финансирането на такива, се споделя в известието на Сдружение „ Юнайтед крикет клуб – София. Ето и цялото мнение на организацията:

СТАНОВИЩЕ

От Сдружение „ Юнайтед крикет клуб – София”, ЕИК Пожарна охрана БУЛСТАТ: 176259280

РЕГ. № 20120727012 В Централния указател на ЮЛНЦ за публично потребна активност при Министерство на правораздаването

Като спортна организация, която интензивно работи и развива спорт за хора с увреждания, следим деликатно тематиките, свързани с проблемите на тази общественост.

От обява в медиите https://frognews.bg/novini/npo-svarzano-jenata-obvinila-maikite-detsa-uvrejdaniia-pribira-okolo-polovin-milion-godina.html# от 02.07. 2018 година с изненада научихме, че „ Сдружение Център за психически изследвания”, която е национално представителна Неправителствени организации за хора с увреждания, усвоява стотици хиляди лв. годишно от държавни дотации и европейски планове. Тъй като в докладите на тази организация са упоменати и действия по крикет на маса, се почувствахме длъжни да реагираме със мнение.

Крикетът на маса е приспособена версия на спорта крикет, която в България е въведена и развита от мен – Саиф Ур Рехман –дългогодишен сертифициран треньор по крикет. Това е един от дребното приспособени спортове за хора с тежки множествени увреждания. Аз и ръководеният от мен “Юнайтед крикет клуб-София” от 2012 година го развиваме и разпространяваме в разнообразни дневни центрове и учебни заведения из цялата страна. Сдружение „ Център за психически изследвания” управлява „ Център за обществена рехабилитация и интеграция”в гр. София, където аз от 2012 в продължение на месеци ежеседмично съм провеждал занимания по крикет на маса за хора с увреждания на напълно непринуден принцип.

Там беше образуван един-единствен тим по крикет на маса, който е постоянен участник в проведените от моя клуб шампионати и събития. Въпросното „ Сдружение Център за психически изследвания” не е взело участие в организацията на събития по крикет на маса, нито е подпомагало финансирането на такива. Само за информация –в един наш шампионат взимат присъединяване сред 80 и 100 деца и възрастни с увреждания от разнообразни градове. Всички тренировки се организират от доброволци, всички принадлежности за крикет на маса за закупени и предоставени от Юнайтед крикет клуб на състезателите по крикет безплатно.

Не ни е известно по какъв метод „ Сдружение Център за психически изследвания”, е финансирало действия по този спорт.

Относно регистрирана от тях в на стр. 40 от „ Доклад за активността за 2015 г.” активност по „ Популяризиране на спортни прояви в медийното и публичното пространство” декларирам, че от до момента извършените 12 национални шампионата и 5 спортни празника по крикет на маса, двустранен шампионат по крикет за незрящи във Англия, от тази организация не сме получили никаква поддръжка за медийното им отразяване. На стр. 43 от доклада си обаче те показват „ Сдружение Център за психически проучвания е първата неправителствена организация, която е получила впечатляващи субсидии под формата на дотирано медийно време”.

Не сме били осведомени, че въпросната организация е толкоз обилно финансирана и научаваме това едвам в този момент от изявления в медиите.Не сме канени от организацията на никакви договаряния по отношение на подкрепяне на активността ни, благоприятни условия за взаимни планове или съдействие.

Всички нужни средства за тренировки, организация на събития, закупуване на екипировка и съпътстващи разноски за финансирани напълно от частни компании донори, персонални средства и дотации по планове от Столична Община и Министерство на младежта и спорта. “, пишат в умозаключение от Сдружение „ Юнайтед крикет клуб – София”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР