Сдружение Смело сърце“ напомня, че до ежегодния Фестивал на хора

...
Сдружение Смело сърце“ напомня, че до ежегодния Фестивал на хора
Коментари Харесай

На 7 октомври ще се проведе Фестивалът на хора с увреждания „Светът е за всички“

Сдружение „ Смело сърце “ припомня, че до годишния Фестивал на хора с увреждания „ Светът е за всички " остават единствено няколко дни. Събитието ще се организира на 7 октомври от 10 ч. в Дома на културата.

Фестивалът включва два съществени панела - изложба-базар, в която ще бъдат показани картини, играчки, бижута и други ръчно направени предмети, основани от самите участници, и концерт с разнородни театрални осъществявания. Целта на фестивала е да насърчи разбирането и уважението сред другите общности, както и да сътвори пространство за продан на хрумвания и опит, в което се съблюдават правилата на пълноправие, правдивост и почитание към разликите.

За присъединяване в изложбата-базар са записани 22 групови участници, а в концерта – 33. Сред тях са редица сдружения - за хора с увреждания „ Еквилибриум “, „ Дунавско зарево “, „ Воля “, „ Регионална досегаемост “, „ Приятелска поддръжка “, „ Център Динамика “, Спортен клуб „ Олимп-спортът е равнопоставен “, „ Кураж “ и разходен касов ордер „ КАРИТАС “. Съюзът на слепите в България ще взе участие посредством своите районни организации в Русе и Смолян. Представители на клубовете на инвалида от Тетово и Кубрат също ще участват. В листата с участници са включени русенските учебни заведения „ Отец Паисий “, „ Йордан Йовков “ и „ Недка Иван Лазарова “, детска градина „ Зора “, както и читалищата в селата Иваново и Долно Абланово. Очаква се да се включат и представители на разнообразни центрове за поддръжка на хора със характерни потребности от градовете Русе, Разград, Добрич, Бургас, Павликени, Силистра, Велики Преслав, Борово, Сливо поле и Каспичан.

Провеждането на фестивала за шестнадесети път акцентира неговото значение за хората със характерни потребности, а събития като това се настаняват трайно в културния календар на Община Русе.

Входът за събитието е свободен.

Фестивалът „ Светът е за всички “ се осъществя с финансовата поддръжка на Община Русе по стратегия „ Култура “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР