Сдружение на заведенията разпространи позиция относно затварянето от НАП на

...
Сдружение на заведенията разпространи позиция относно затварянето от НАП на
Коментари Харесай

Позиция на „Театро Варна” по повод принудителното затваряне от служители на НАП

Сдружение на заведенията популяризира позиция по отношение на затварянето от Национална агенция за приходите на клуб „ Театро ” Варна.

В писмото до медиите се акцентира, че „

. ”

Ето целият текст на писмото:

" Заведението „ Театро ” във Варна още веднъж отвори след 24 часа от акцията на чиновници на Национална агенция за приходите, които наложително го затвориха. С решението си Административният съд анулира разпореждането на приходната организация и я осъжда да заплати разноските по делото. Казусът от 24 юли, при който бе затворено едно от най-популярните заведения в Морската столица, е индикативен по какъв начин непремерени и тенденциозни дейности на държавни институции вредят на туризма по българското Черноморие в миг, в който така и така той изпитва компликации.

Смятаме, че е извънредно недопустимо да се жигосва обществено който и да е представител на българския туристически бизнес, преди да е потвърдена неговата виновност. Основната движеща мощ на туризма е репутацията – на българските заведения, на българските хотели и плажове, на страна ни. От акцията и провокираното от страна на Национална агенция за приходите медийно отразяване печеливши няма, с изключение на краткотрайния ПР резултат за приходната организация. Дано той си е коствал пропуснатите изгоди за българския бизнес, пропуснатите спомагателни доходи под формата на налози към страната ни и в последна сметка следващото леке върху имиджа на българския туризъм.

Изказваме своите благодарности за поддръжката на Българска асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, които за следващ път демонстрираха, че може да има колегиалност и единение, когато са нарушени правата даже на едно заведение. Адмирираме и дейностите на съда, които ни дават вяра, че въпреки всичко живеем в правова страна. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР