Сдружение на туроператорите и туристическите агенти Обединение Бъдеще за туризма

...
Сдружение на туроператорите и туристическите агенти Обединение Бъдеще за туризма
Коментари Харесай

Хотелиери дават по-високи цена на български туроператори

Сдружение на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение " Бъдеще за туризма " слага казуса, че хотелиери у нас отхвърлят да работят с български туроператори. Разочароващи са случаите, в които цената за резервация през туроператор се разграничава от тази на рецепцията или през електронните резервационни системи.
 
Някои клиенти се усещат по-сигурни, когато резервират през туроператор, показва Павлина Илиева - ръководител на " Обединение " Бъдеще за туризма " пред БНР.
 
" Когато клиентът мине през туроператор, той знае сигурно, че ще употребява услугата. Ако се случи нещо, заради което не може да стане настаняването, той наложително ще си получи парите от туроператора ", изясни тя.
 
Някои хотели обаче избират клиентът да направи непосредствено резервацията. Какво най-често дават отговор хотелите: " Най-честият отговор е: " Ние не работим с български туроператор ". Част от хотелите споделят, че работят единствено през електронни системи ".

Къде са туристите - питат по Южното Черноморие

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация обявиха, че не им е известно да съществува сходен проблем.
 
 istock istock
Георги Щерев, ръководител на организацията, съобщи: " Има и хора, които работят през платформите. Това е тяхно мнение, само че задоволително други съответни места има, където може да се работи. И едните, и другите са нужни във веригата и по много неща се подкрепят и работят за първокласен артикул ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР