Сдружение Достойнство, отговорност, морал излязоха с открито писмо срещу кремълската

...
Сдружение Достойнство, отговорност, морал излязоха с открито писмо срещу кремълската
Коментари Харесай

Сдружение ДОМ: БНТ и БНР пропагандират Кремъл, дават думата на свързани с престъпния комунистически режим

Сдружение " Достойнство, отговорност, морал " излязоха с намерено писмо против кремълската агитация в Българска национална телевизия и БНР. От ДОМ са безапелационни, че държавните медии даваат думата на лица, които са свързани с незаконния комунистически режим и репресивния уред. Писмото е изпратено до ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, до народните представители, както и до президента, основния прокурор, Съвет за електронни медии и шефовете на двете медии.

Ето цялостният текст от ДОМ:

О Т К Р И Т О П И С М О
От Сдружение „ Достойнство, отговорност, морал “

ДО
Г-н Никола Минчев
Председател на 47 Народно събрание на Република България
Председателите на ПГ в 47 Народно заседание
Парламентарната комисия по културата и медиите
Парламентарната комисия за надзор над службите за сигурност

Копие:
ДО
Президента на Република България
Главния прокурор на Република България
Председателя на Съвета за електронни медии
Директорите на Българска национална телевизия и БНР

Г-жи и Г-да народни представители,

Обръщаме се към вас с надълбоко безпокойствие и отвращение от масираната кремълска агитация в публичните медии. Под благовидния претекст за предоставяне на естрада за „ различна позиция “ във водещи излъчвания по Българска национална телевизия и БНР, редовно се канят лица, свързани с оповестения със закон за незаконен комунистически режим и неговия наказателен уред, които водят акция за оправдаване на дейностите на незаконния кремълски режим, който атакува една самостоятелна страна.
Трябва ли да припомняме, че точно вие взехте решение, с което осъждате експанзията на РФ против Украйна.Трябва ли да припомняме, че тази експанзия е наказана изрично от всички наши съдружници в Европейски Съюз и НАТО, както и от Организация на обединените нации. Трябва ли да припомняме, че в навечерието на експанзията против Украйна, Путин като се изключи че оспори правото на битие на Украйна, оспори и нашето право да бъдем част от НАТО като прикани за завръщане към положението отпреди 1997г. Трябва ли да припомняме, че от Кремъл сме сложени в листата на техните съперници. Трябва ли да припомняме, че още преди пет години Министерският съвет излезе с Доклад за положението на националната сигурност на Република България през 2016 година, в който дефинира Русия като една от главните външнополитически закани за България. Ето няколко цитата от този отчет:
" Действията на Русия са източник на районна неустойчивост и заплашват нашата съществена цел за единна, свободна и мирна Европа “
" Към това се прибавят и продължаващите спорове в периферията на Европейския континент и прилежащите райони, които се трансформират в източници на трайна неустойчивост и сигурност ".

" Неизпълнението и изборното използване от Русия на фундаментални интернационалните контракти в региона на контрола и стандартните оръжия, незачитането на териториалната целокупност на самостоятелни страни, осведомителната война и всеобщото потребление на хибридни тактики подкопават доверието и доста затрудняват връщането към разговора и намирането на трайни политически решения, свързани със сигурността в Европа ". Трябва ли да припомняме множеството кавги свързани с шпионажа на съветски сътрудници против България.

От всичко това е ясно, че българските институции са установили по неоспорим метод, че дейностите на РФ против България са враждебни и в този смисъл всяко деяние на български жител, който по какъвто и да е метод подкрепя тези враждебни дейности срещу Републиката е закононарушение по смисъла на чл.100, ал.2 от Наказателния кодекс:

„ Чл. 100. (1) Български жител, който във време на оповестена или стартирана война, постъпи непринудено в редовете на неприятелска армия или въоръжена група или участвува във враждебно деяние срещу Републиката, или под каквато и да е форма премине на страната на неприятеля, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до двадесет години, с пожизнен затвор или с пожизнен затвор без подмяна.
(2) Същото наказване се постанова и на български жител, който по какъвто и да е метод подкрепя непозната страна или социална група в чужбина при осъществяване на военни или други враждебни дейности срещу Републиката. “

Обръщаме внимание и на събитието, че пропагандирането на антидемократичната идеология на режима в Кремъл и отричането или грубото омаловажава на осъществено закононарушение срещу мира и човечеството, каквото в действителност съставлява филантропичната рецесия, която експанзията на РФ провокира в Украйна, са закононарушения по смисъла на член 108 и член 419а от Наказателен кодекс:

„ Чл. 108. Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или принудително изменяне на открития от Конституцията на Република България публичен и държавен строй, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с санкция до пет хиляди лв.. “
„ Чл. 419а. (1) Който по какъвто и да е метод оправдава, отхвърля или жестоко омаловажава осъществено закононарушение срещу мира и човечеството и с това сътвори заплаха да се упражни принуждение или да се сътвори ненавист против обособени лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, вяра, генезис, национална или етническа принадлежност, се санкционира с отнемане от независимост от една до пет години. “
Г-жи и г-да народни представители,

Във връзка с гореизложеното, настояваме да предприемете съответните дейности за преустановяване на всеки опит Българска национална телевизия и БНР да бъдат използуване за осъществяване на вражеска агитация против България. Да се дава правото на „ позиция “ на тези, които непосредствено или косвено поддържат един незаконен режим, който убива и арестува поради друга позиция, не е демонстрация на свободна и самостоятелна публицистика, а на взаимозависимост от този режим. Недопустимо е Народното събрание на Република България да толерира в медиите, които се устоят с парите на българските данъкоплатци, да се организира акция, която е в жестоко несъгласие с нашите закони, националния ни интерес и с обичайните полезности на българина – великодушие и свободолюбие. Така ще бъде предпазено и името на множеството положителни публицисти и експерти, които работят в БНР и Българска национална телевизия.

Управителен съвет
на Сдружение „ Достойнство, отговорност, морал “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР