Сдобиването с малки котенца е вълнуващ момент както за котката

...
Сдобиването с малки котенца е вълнуващ момент както за котката
Коментари Харесай

Как да разберем дали котката е бременна?

Сдобиването с дребни котенца е трогателен миг както за котката ви, по този начин и за вас. За да осигурите безпроблемна бременност и умерено раждане на котката си, би трябвало да съумеете да разпознаете появяването на бременност. Как да разберем дали котката е бременна? Има редица признаци, които ще ви оказват помощ в това начинание.

Бременността при котките продължава сред 58 и 66 дни, според от другите породи котки. В първата ѝ половина съвсем не се следят външни белези за това. Едва в края на бременността котката ви ще промени доста държанието си.

Първият симптом, който може да ви подскаже, че имате бременна котка, е увеличението и зачервяването на зърната ѝ. Той се появява откакто са минали към 15-18 дни от оплождането.

Постепенно бременната котка ви ще усили тежестта си с един или два кг, според от броя на дребните. Коремът ѝ ще стартира да се подува и тя няма да ви разрешава да го пипате. По този метод инстинктивно се пробва да защищити дечицата си от пострадване.

По време на бременността котката ви ще е с нараснал вкус. Най-добре е да се консултирате с ветеринар или най-малко да промените храната за котки, която ѝ давате, със особено пригодена за бременни.

В първите седмици на бременността интензивността на котката ви ще е естествена. Но в последните няколко седмици тя ще се залежава от ден на ден и повече, ставането ще ѝ бъде мъчно. Желателно е в последните 10 дни от бременността да не я пускате да се разхожда на открито, тъй като може да роди дребните си надалеч от вкъщи.

В последните седмици ще настъпят промени и в държанието на котката ви. Тя ще стартира да търси усамотение, ще бъде по-неспокойна. Най-вероятно ще търси умерено място, където да роди, някъде из къщата, тъй че не се учудвайте, в случай че я заварите в някой ъгъл или в дрешника. Това е напълно естествен развой от бременността при котките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР