Сделката за ЧЕЗ е доста сложна и ми се струва,

...
Сделката за ЧЕЗ е доста сложна и ми се струва,
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: В договора между Патриаршшията и Инерком има странни неща

Сделката за ЧЕЗ е много комплицирана и ми се коства, че не може да бъде финализирана преди ние да приключим работата си. Ще пожелаваме данни от всички способени органи. Искаме да получим цялостната информация, с цел да бъдем потребни на българските жители.

Не желая да разясня църковните каузи. Комисията се занимава със договорката за закупуването на активите на ЧЕЗ.

Вчера се срещнах и четох този контракт сред "Инерком " и Патриаршията.

Вътре има странни клаузи, само че отново ще повторя, че не желая да разясня църковните каузи.

Този контракт е от 2016 година, само че нямам информация дали е влезнал в действие. Въпросите би трябвало да ги зададете към страните, които са подписали този контракт. Интересът към този контракт е огромен, само че не желая да приказвам по тази тематика без да имам нужната информация.

Това сподели пред камерата на бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев, ръководител на краткотрайната комисия в Народното събрание, която се занимава със договорката за ЧЕЗ.

"Вчера организирахме първо съвещание. Сделката за ЧЕЗ е много комплицирана и ми се коства, че не може да бъде финализирана преди ние да приключим работата си. Ще пожелаваме данни от всички способени органи. Искаме да получим цялостната информация, с цел да бъдем потребни на българските жители. Ще зададем доста въпроси.

Другата седмица ще изслушаме финансовото разузнаване, с цел да разберем от кое място идват средствата за тази договорка. Ако нямаме информация, кой финансира тази договорка, то значи нямаме потребност от служби. Двата огромни български синдиката също желаеха Гинка Върбакова да бъде изслушана и ще я поканим в даден миг.

Премиерът Бойко Борисов си сменя мнението за тази договорка през 24 часа. Ще го поканим и него в комисията ", разкри Бойчев.

"Не можем да търсим драма в написаното от Таско Ерменков. Той има по-цветущ метод на изявление. Аз и ПГ на Българска социалистическа партия се водим от ползите на страната. Надявам се и сътрудниците от ГЕРБ да мислят по този начин, а не да се занимават със статуси в обществените мрежи. Няма да допуснем ГЕРБ да вършат тематика от един статус, вместо да се занимаваме наболелите проблеми на страната ", разгласи аленият народен представител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР