Сделката за ЧЕЗ България ЕАД няма да се отрази на

...
Сделката за ЧЕЗ България ЕАД няма да се отрази на
Коментари Харесай

Потребителите няма да усетят смяната в собствеността на ЧЕЗ, обяви директор на компанията

Сделката за ЧЕЗ " България " ЕАД няма да се отрази на качеството на нашата работа, клиентите по нищо няма да схванат за нея, сподели пред публицисти в Троян Карел Крал, зам.-председател на Управителния съвет на сдружението, представен от Българска телеграфна агенция.

Клиентите няма да схванат по кое време акциите на сдружението ще бъдат трансферирани към новия притежател, уточни той като посочи че няма информация за самата договорка.

Комисията за защита на конкуренцията още не се е произнесла по нея.

Крал изясни, че ценовото заявление на ЧЕЗ до КЕВР не е обвързвано със договорката за продажбата на сдружението. " Бих желал да ви уверя, че то е квалифицирано от специалистите по този начин, както и предишното. Имаше някакви подозрения, че ценовото заявление на ЧЕЗ тази година е било квалифицирано за купувача и, че има нарастване, с цел да може той да изплати своите заеми за придобиване на активите. Това е цялостен парадокс. Може да се сравнят нашите заявки от минали години, с цел да се види, че те са безусловно поредни ", съобщи Крал, представен от организация " Фокус ".

Той означи също, че от ЧЕЗ желаят мощен регулатор, с цел да може българската енергетика да върви в европейска посока. Обърна внимание, че цената на мрежовите услуги в България - за транспорт и систематизиране на електрическа сила, е съвсем на половина по-ниска от тази, която се заплаща в другите европейски членки, до момента в който парите, които би трябвало да се отделят за инвестиция в уреди на процедура са същите. " Ако желае да преодолеем провокациите пред енергийния бранш в България, би трябвало малко по малко да се усилва цената за транспорт и систематизиране ", сподели още Крал.

За 14 години, откогато сме в България, вложенията ни са повече от 2 милиарда лв., което включва първичната инвестиция за покупка на сдружението, сподели Крал. Само в мрежата са вложени повече от един милиард лв.. Към бюджета, като цена на активите, акцизи и налози, компанията е платила.Имаме доста стратегии свързани с корпоративната обществена отговорност, ориентирани най-много към образованието. Имаме доста стипендианти, работим дружно с техникуми и с висши учебни заведения по тази тематика, сподели Карол Крал. Темата е значима тъй като пред енергийния бранш има доста провокации, за които са нужни добре подготвени фрагменти, уточни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР