Сделката на милиардера и основател на SpaceX Илон Мъск за

...
Сделката на милиардера и основател на SpaceX Илон Мъск за
Коментари Харесай

Сделката на Мъск с Twitter май e била пред провал

Сделката на милиардера и създател на SpaceX Илон Мъск за придобиване на Twitter е " съществено застрашена " , оповестява The Washington Post, като се базира на трима източници, осведомени със опасността.

Екипът на Мъск е стигнал до заключението, че данните на Twitter за подправените сметки не могат да бъдат тествани. Според един от източниците те не са разполагали с задоволително информация, с цел да оценят вероятностите на Twitter като бизнес.
 Мъск заплаши да скапе договорката за закупуването на Twitter
Мъск заплаши да скапе договорката за закупуването на Twitter

Той желае компанията да му даде дании за подправените профили в платформата

Ако Мъск се откаже от договорката, може да се стигне до огромна правосъдна борба, отбелязва The Washington Post. Според изискванията на договорката Мъск ще би трябвало да заплати 1 милиард $ а, с цел да я анулира.

Правни специалисти обаче означават, че Twitter може да се опита да принуди Мъск да извърши покупката, в случай че повода за отхвърли му " не се основава на главния бизнес на компанията ".

В началото на април Илон Мъск закупи дял от 9,2% в Twitter и стана един от най-големите акционери. В края на месеца той разгласи, че възнамерява да купи обществената мрежа и да отстрани спам ботовете.
 Мъск купи Twitter за 44 милиарда $
Мъск купи Twitter за 44 милиарда $

Управителният съвет на обществената мрежа е приел предлагането

Предприемачът купи Twitter за 44 милиарда $. Според проектоспоразумението акционерите на обществената мрежа би трябвало да получат 54,20 $ за елементарна акция. След покупката компанията ще стане частна .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР