Сделката е в отговор на пазарната тенденция всичко-като-услугаHP разширява стратегията

...
Сделката е в отговор на пазарната тенденция всичко-като-услугаHP разширява стратегията
Коментари Харесай

HP придобива доставчика на печатни услуги Apogee

Сделката е в отговор на пазарната наклонност „ всичко-като-услуга ”

HP уголемява тактиката в региона на печата с придобиването на Apogee

HP Inc. подписа съглашение за придобиване на Apogee Corp., търговски медиатор за офис съоръжение, основан в Обединеното кралство, и най-големият самостоятелен снабдител на печатни и аутсорсинг услуги, както и услуги за обработка на данни и проце си. Финалната стойност по договорката е £380 милиона.

Придобиването следва проектите на HP да се наложи на пазара на A3 щемпел, който се остойностява на близо 55 милиарда щатски $, и да надгради тактиката си за щемпел, като разшири портфолиото от A3 и A4 устройства и построи разнородни решения и принадлежности за даване на щемпел като услуга (MPS).

В допълнение, HP ще влага директно и индиректно във опцията за лансиране на нови артикули – това включва и придобиване на избрани търговски медиатори за офис съоръжение, които дават достъп до повече благоприятни условия за доходи от услуги с по-голям марж.

HP към този момент влага в А3 бизнеса посредством редица стратегически стъпки, които включват придобиване на принтерния бизнеса на Samsung и лансиране на портфолио от А3 и А4 мултифункционални устройства, предлагащи IP услуги и решения.

Новото придобиване уголемява услугите в портфолиото на HP в абонаментните услуги и даване на печата като услуга – категории, в които решенията са от извънредно значение за дребния и междинен бизнес.

Apogee е печеливш и напредничав търговски медиатор за офис съоръжение с потвърден растеж през годините. Компанията разполага със солидни благоприятни условия при абонаментните услуги и решения за щемпел, умел управителен екип и достъп до консуматори от дребния и междинен бизнес.
още по тематиката
Сделката се чака да бъде дефинитивно завършена в края на календарната 2018 година, според от регулаторните позволения и други условия по договарянето.

След приключването, Apogee ще оперира като без значение дъщерно сдружение на HP, с директорски съвет в състав от представители на HP и Apogee. Придобитата компания ще има същата комерсиална връзка с HP, както и всеки различен премиум сътрудник, с достъп до същите принадлежности и стратегии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР