"Сделката е поне с 50 на 100 надценена, което е

...
"Сделката е поне с 50 на 100 надценена, което е
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Народът не ще Гинка! Сделката с ЧЕЗ е поне с 50 % надценена! Цената е безбожно надута!

"Сделката е най-малко с 50 на 100 надценена, което е една безбожно надута цена. Страните, които се договарят, би трябвало да схванат, че тази договорка не може да стане ", съобщи в предаването "Тази заран " по БТВ финансистът Емил Хърсев във връзка свадите към договорката с ЧЕЗ и възможния покупател Гинка Върбакова.
"Държавата би трябвало да заплати безбожна цена, в случай че би трябвало да влиза в договорката с ЧЕЗ. Вчера на комисията по енергетика от ДАНС споделиха, че първичната цена на ЧЕЗ е била към 200 милиона, а в този момент става дума за два пъти повече, което значи, че е с 50 на 100 повишена ", предвижда финансистът Емил Хърсев.
По думите му даже великият банкер Буров се е отказал от договорката на живота си. Той желал да купи Българска народна банка, само че като схванал мнението на народа, споделил: Срещу народа не мои! И спрял, даде образец специалистът. Така би трябвало и в този момент страните да се откажат в този момент от договорката.
Трябва всички да схванат, че тази договорка не се приема и банкерите също да се откажат от това. Когато една договорка с гръм се провали на пазара, тя се стопира, когато народът не ще Гинка, значи се стопира. Това не би трябвало да продължава, тъй като няма да приключи добре, уточни Хърсев. Падали са държавни управления, даже в Германия, поради ЕРП-та, напомни Хърсев на въпрос за коментара на Бойко Борисов, че някой желае да бутне кабинета посредством договорката за ЧЕЗ.
Трябва да има режим за стратегическите предприятия, държавното управление в този момент не разполага с инструмент. Аз бих преписал цялото банково законодателство за стратегическите предприятия, да има режим, добави финансистът. Политологът Даниел Смилов разяснява, че става дума за проспиване, защото е имало информация. Не се ангажирам да кажа каква е връзката сред рухването на кабинета през 2013 и в този момент, сподели той във връзка изявлението на Борисов преди дни и направения паралел.
"Личи голям законодателен недостиг в България. Правителството не разполага с инструмент за стратегическите предприятия. Бих преписал цялото банково законодателство, би трябвало да запушим този недостиг оптимално бързо ", разяснява още Хърсев. "Колегите банкери, които биха финансирали договорката преди една седмица, в този момент би трябвало да се откажат. Когато една договорка с гръм се окаже нежелана, тя се стопира и не се финансира ", отсече финансистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР