Счупени капаци на улични шахти тормозят варненци. Постоянно гледаме в

...
Счупени капаци на улични шахти тормозят варненци. Постоянно гледаме в
Коментари Харесай

Опасни капани дебнат варненци

Счупени капаци на улични шахти тормозят варненци. Постоянно гледаме в краката си, с цел да не пропаднем в потрошените решетки, че след това напряко в ортопедията и травматологията, и лятото отиде на кино, с гипсирани крайници или ръце, сигнализират читатели на Varna24.bg .

Проверка на медията ни по централните улици в града удостовери думите на хората. Много от капаците на ревизионните шахти и канали са мощно компрометирани. Това ги прави доста рискови за пешеходците.

Проблемът, съгласно жалващите се, се крие в това, че множеството от решетките са от бетон.

Като мине по-тежък камион върху тях и ги троши. Едно време бяха здрави, дебели, направени от чугун. Нямаха неточност. Един човек мъчно би ги отместил, камо ли да ги строши, разясняват още варненци.

Според тях би трябвало регулярно да се ревизират капаците на шахтите - било то на ВиК или на компании за интернет и телевизия, чийто кабели минават подземен.

Проблемът с уличните канали във Варна не се свежда единствено в решетките и не е от през вчерашния ден. Само преди близо 2 седмици писахме за прелели от дъжда шахти. Причината е в това, че на доста места в града, изключително в централната част, канализацията е смесена - битова и дъждовна. Нужни са милиони левове за разделянето й.  

Много читатели на  Varna24.bg  коментират, че рядко са виждали служащи и машини да поддържат и почистват отводнителните шахти. Там казусът е чисто учредителен, безапелационни са жителите на Варна. Те описват, че ден-два преди интервенцията, по дърветата се закачват листчета с информация, че следва разчистване. Масово хората не ги виждат и паркират. По този метод колите им блокират работата, той като са спрени над шахти. Работниците по поддръжката единствено установяват това, подвигат плещи и отминават. А след всеки даже и дребен дъждец, тя стартира да се цялостни, да прелива и да е повода градът да замязва на Венеция.

Според варненци казусът ще се реши откакто се вкара график за поддръжката на уличната канализация - примерно два пъти в година - напролет и есента. Нужна е и огромна прокламация, че в даден регион следва такова мероприятие, както и информация за извозването и депонирането на събираните боклуци от този активност, и други  

Наши читатели виждат проблем и в строителството, той като на мястото на еднофамилни къщи, в центъра на града се издигнаха многофамилни. Подземната инфраструктура обаче не е съобразена и не може да поеме нараствания дебит, както от отпадни води от бита, по този начин и след дъжд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР