Считаме, че е невъзможно затварянето или преструктурирането на лечебни заведения

...
Считаме, че е невъзможно затварянето или преструктурирането на лечебни заведения
Коментари Харесай

Неизпълнимо е в Смолян разпореждането за една COVID и една чиста болница

Считаме, че е невероятно затварянето или преструктурирането на лечебни заведения в област Смолян, както и изключването им от битката с разпространяването на ковид. Това съобщи регионалният шеф Недялко Славов във връзка разпореждането на здравния министър за установяване на една COVID-болница и една така наречен " чиста " във всяка област.
Изводът на регионалния спешен щаб е, че основаната досега организация дава опция за постоянен напън върху всички лечебни заведения.
 Сиракът Илия – заслужен българин, стана доброволец в незабавно поделение на Смолян Сиракът Илия – заслужен българин, стана доброволец в незабавно поделение на Смолян
Сиракът Илия Савов – разгласен неотдавна за заслужен българин, от две седмици е доброволец в незабавното поделение на болничното заведение в Смолян....
" Знаете, че през тези 8-9 месеца не са установени претоварвания на обособени лечебни заведения, макар че интензивно се хоспитализират пациенти в последните месеци. МБАЛ " Д-р Братан Шукеров " в Смолян  е единствената многопрофилна болница в регионалния град. Тя е и най-голямото лечебно заведение в региона. Приема тежката патология от всичките 10 общини, включително и усложнени пациенти с Ковид-19. Считаме, че е невероятно затварянето или преструктурирането, както и изключването й от битката с разпространяването на болестта. От друга страна общинските лечебни заведения не са в положение да поемат тежка патология и пациенти, които се нуждаят от интензивно лекуване. Не разполагат с задоволително потенциал да поемат потока от цялата област. Невъзможно е да разкрият и интензивни структури ", уточни Славов.
По думите му, поради характерностите на лечебните заведения и тяхното разположение на територията на региона, не е нужна смяна - да се отделят лечебни заведения, които да лекуват единствено пациенти с ковид, или единствено така наречен " чисти " лечебни заведения.
" Имаме подготвеност при нужда от хоспитализация на повече пациенти с Ковид-19 да се разпореди 50% от потенциала на лечебните заведения да се отдели единствено за задачата. Това е организацията, към която се придържаме ", акцентира регионалният шеф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР