Сборникът Четите и четническата тактика в националноосвободителните борби на българския

...
Сборникът Четите и четническата тактика в националноосвободителните борби на българския
Коментари Харесай

РИМ Сливен представя сборник, посведен на 180 години от рождението на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Сборникът „ Четите и четническата тактичност в националноосвободителните битки на българския народ през XIX век “ ще бъде показан в Сливен през днешния ден, 8 декември, от 16 ч., в постройката на Регионалния исторически музей.

Изданието е отдадено на 180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Включени са всички утвърдени публикации по тематиката от плануваната за 2020 година Национална научна конференция, която поради пандемията, не се реализира.

Изданието стана факт с финансовата поддръжка на Общинския фонд „ Култура “. То е направено под научната редакция на проф. доктор Пламен Митев и е рецензирано от доцент доктор Христо Беров и доцент доктор Радослав Спасов, оповестиха от РИМ „ Д-р Симеон Табаков “. В него са включени 17-те отчета на водещи историци, които бяха показани за конференцията. Разработките преглеждат живота и делото на двамата войводи, както и ориста на хванатите участници във въоръжената чета от 1868 година, на бойния ѝ път през Павликенския край, на въстанието на селяните от Северозападна България от 1850 година и други тематики.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР