Сборната формация на младежката баскетболна асоциация на САЩ, създадена от

...
Сборната формация на младежката баскетболна асоциация на САЩ, създадена от
Коментари Харесай

Зрелищни отигравания в шоу-мач с 271 точки в София

Сборната групировка на младежката баскетболна асоциация на Съединени американски щати, основана от Лавар Бол, продължи международната си обиколка с шоу-мач в София.

Американските гении и връстниците им от Академик София изиграха зрелищен дуел в столицата. В началото на мача българският тим имаше преимущество, само че в последна сметка загуби със 133:138 точки.Срещата стартира по съвършен метод за възпитаниците на възпитаниците на Георги Давидов, които имаха преимущество от 18 точки. Американците последователно понижиха пасива си и на почивката изоставаха със 70:76. Третата четвърт беше равностойна, само че мощни първи минути в заключителната част предрешиха резултата в демонстративната среща.

В отбора на американците личеше и името на единия от синовете на Лавар Бол - ЛиАнджело, който беше определен за състезател на мача. ЛиАнджело е брат на плеймейкъра на Лос Анджелис Лейкърс Лонзо Бол.

След седмица ЛиАнджело ще навърши 20 години, а задачата, която той показа, че ще преследва, е да стане част от Лигата за развиване към НБА - G League.

В кариерата си междинният брат от фамилия Бол игра в колежанското състезание, а по-късно стана част от литовския " Приенай ", където не записа необикновен триумф. След това той се причисли към основаната от своя татко Лавал Бол JBA - Junior Basketball Assotiation.

За съответната среща с " Академик " София ЛиАнджело не скри, че е впечатлен:

" Много хубава намира се получи. Съперникът ни игра крепко, за което го приветствам. Благодарение на такива срещи съумявам да се развъртвам бързо. Имаше голям интерес и несъмнено се получи забавен конфликт. Радвам се, че имаше толкоз доста почитатели. "

Турът на сборния тим на младежката групировка на Съединени американски щати продължава, като страните, които ще бъдат посетени, са Хърватия, Китай, Хонг Конг и Филипините.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР