Сборът между Демократична България“ и Продължаваме промяната“ ще даде възможност

...
Сборът между Демократична България“ и Продължаваме промяната“ ще даде възможност
Коментари Харесай

Атанас Славов, ДБ: Oбединени с ПП ще имаме по-голям резултат

Сборът сред „ Демократична България “ и Продължаваме промяната “ ще даде опция тези хора в българското общество, които са европейски настроени, желаят България да е правова страна, да ги ръководят по добър метод, да имат болшинство в идващия парламент.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Атанас Славов от „ Демократична България “.

Вероятно това обединяване трябваше да се случи по-рано, не инцидентно го предлагахме два пъти. Радваме се, че към този момент има узряване в сътрудниците. Този път обединени ще имаме по-голям резултат в сравнение с по настрана. Амбицията е да сме първа политическа мощ, мандатоносители с първия мандат, да можем ние да слагаме изискванията на политическата игра в идващите месеци.

 
Приоритетите ни са участие в еврозоната, в Шенген, приемане на Плана за възобновяване и резистентност. Голямата тематика е депутинизацията на България - в армията, в службите, в енергетиката. И огромната тематика за всички нас е правосъдната промяна и върховенството на правото.
По тези пет основни целта ще търсим поддръжка и уповавам се този път да я намерим.

Все още не е измерен резултатът от обединяването сред Политическа партия и Демократична България. Има доста хора, които бяха разочаровани в предходните две години - които чакаха смяна, бързи промени. За страдание това не се случи тъкмо по този начин. Надявам се точно тези хора, които се отдръпнаха на предходните избори, да видят в нашето обединяване силата, която може да върне реформаторството на дневен ред.

 
Ще търсим поддръжка за коалиция по отношение на цели. Става дума за сливане на силите в Народното събрание за съответни неща. В този парламент успяхме да обединим сили когато ставаше въпрос за оръжията за Украйна и превъоръжаването на Българската войска, да наложим надзор върху „ Лукойл “, да бъде лимитирана концесията „ Росенец “. Има тематики, по които могат да се търсят болшинства.
Проблемът е, че когато става дума за вътрешна политика доста рядко с ГЕРБ сме на една страна. Контролът, отчетността и освобождението на основния прокурор го поддържаха в кавички по подобен метод, че след това не можа да бъде гласуван на второ четене в Народното събрание.

Българска социалистическа партия доста мъчно могат да са вероятен сътрудник заради една елементарна причина - когато избухна войната в Украйна, те се нареждаха от другата страна. Скептичен съм, че в случай че Българска социалистическа партия не трансформират своята позиция по този съществен въпрос, мъчно виждам по какъв начин ще сме в една коалиция.

Квазипрезидентският модел на ръководство, не постоянно носи положителни резултати и не трябва да имаме илюзии в тази посока.  

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР