Сблъсъците между Министерството на регионалното развитие и държавното дружество Автомагистрали

...
Сблъсъците между Министерството на регионалното развитие и държавното дружество Автомагистрали
Коментари Харесай

Държавната Автомагистрали твърди, че е пред финансов колап...

Сблъсъците сред Министерството на районното развиване и държавното сдружение Автомагистрали ЕАД не престават с цялостна мощ и през новата седмица. След като компанията отхвърли за повторно да извърши правосъдно решение, задължаващо я да даде информация за своите контрагенти, контракти и подизпълнители, от " Автомагистрали " се оплакаха, че е сложено в неспособност да прави постоянните си месечни заплащания към снабдители на услуги и първични материали.

Сметките на сдружението във всички банки са били блокирани от министър Виолета Комитова с писмо от 10 юни. Освен това в края на предходната седмица, министърът е определила оптимален предел на седмичните заплащане в размер до 10 хиляди лв..

Според държавната компания това деяние на служебния министър към този момент оказва отрицателни последици и " сдружението е застрашено от наложително прекъсване на активността, включително и краткотрайно прекъсване на построяването на Автомагистрала „ Хемус”. От там обясниха още, че има заплаха да бъде прекратено електрозахранването в обекти и бази за поддръжка, както и преустановяване доставките на горива. В началото на юни министър Комитова разкри, че по строителството на автомагистрала " Хемус " към този момент са разплатените близо 1.3 милиарда лева, за действително приключени едвам 9 км, до момента в който близо 68 км от трасето към момента се построяват.

От " Автомагистрали " настояват, че към този момент има и струпване на неодобрени поръчки за планови поправки на техниката за зимното поддържане и настоящи повреди и проблеми. Което може да докара до несъблюдение на предоставените задачи по отношение на настоящия ремонт и поддръжка, застраховане на пътнотранспортни катастрофи, въвеждане на краткотрайна организация и сигурност на придвижването при най-натоварените автомагистрали в страната.

„ С тези и други сходни дейности или бездействия на процедура се блокира активността по построяването на Автомагистрала „ Хемус “ и поддръжката на автомагистралите в страната. Това може да докара до безпорядък и напрежение за всички пътуващи, за бизнеса, обвързван с пътната инфраструктура, а също и за стопанската система на страната “, заключват от Автомагистрали ЕАД.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР