Сблъсъци на демонстранти с полиция се наблюдават днес на няколко

...
Сблъсъци на демонстранти с полиция се наблюдават днес на няколко
Коментари Харесай

Масови демонстрации против ограниченията срещу коронавируса в няколко държави

Сблъсъци на стачкуващи с полиция се следят през днешния ден на няколко места по света. В Швеция, Финландия, Турция и Франция напрежението пораства и поради осъществени стотици арести, осведоми БГНЕС. Правоохранителните органи в Стокхолм разпръснаха неразрешена проява против рестриктивните мерки в резултат на пандемията от ковид. Общо няколкостотин души пристигнаха на митинга на площад „ Norra Bantorget “ в централната част на града. Организаторите на демонстрацията считат, че въведените ограничавания за понижаване на разпространяването на инфекцията самостоятелната независимост и нарушават правата на жителите .
Около 300 са и участниците в протест против рестриктивните мерки поради ковид във финландската столица Хелзинки, заяви градската полиция. Полицията блокира придвижването на митинга и на този стадий той е разпилян. Демонстрацията продължава на части. Понастоящем във Финландия има ограничавания за събиране на групи от повече от шест души заради епидемиологичната обстановка.
 Протестиращите към този момент ще се събират всеки четвъртък пред Президентството Протестиращите към този момент ще се събират всеки четвъртък пред Президентството
Протестите против ръководството на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев към този момент няма да са всеки ден, както беше до момента. Това съобщав...
Турската полиция задържа над 200 души, които се опитваха да проведат първомайски протест в Истанбул на инат на възбраната, обвързвана с пандемията от ковид. Кабинетът на губернатора на Истанбул заяви, че са арестувани 212 души. На фрагменти се вижда по какъв начин полицията изстрелва сълзотворен газ и влачи протестиращи по земята. Най-малко 11 души също са били арестувани в Анкара след опит за осъществяване на първомайски демонстрации, оповестяват локални медии.
Шествия се организират и в доста градове на Франция. Според управляващите в тях вземат участие към 100 000 стачкуващи. Министерството на вътрешните работи се притеснява, че мирните дейности могат да прераснат в конфликти с полицията, поради многочислените апели в обществените мрежи, които радикалните групировки популяризират. В Лион полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне нападателни протестиращи. Общо към 3 000 души са се събрали там. Задържани са петима души.
Демонстранти влязоха в конфликти с полицията и на Площада на Републиката в Париж, където нападателни младежи в черни якета и маски започнаха да хвърлят предмети по служителите на реда . Някои участници се опитваха да палят кофи за отпадък. Най-малко 17 души са били арестувани от началото на утринните демонстрации там.
" Жълтите жилетки " се причислиха към основната колона и се смесиха с тълпата. Призиви за опазване на работните места и обезпечаване на почтени заплати са допълнени от обичайните претенции на „ жилетките “ за оставка на вътрешния министър и установяването на национални референдуми за разискване на значими законопроекти за страната, както и викания, познати от предишните им манифестации в поддръжка на придвижването и с рецензии към полицията. Според Министерството на вътрешните работи в Париж има от 400 до 600 души, които заплашват публичния ред  по време на демонстрациите.
 Автопоход и обсада готвят протестиращите - вижте по кое време и къде Автопоход и обсада готвят протестиращите - вижте по кое време и къде
В утрешната събота (27 март) се навършват 262 дни от антиправителствените митинги у нас. По този мотив недоволните жители провежда...
Недоволни в Марсилия маршируваха под мощен дъжд. По-късно към тях се причислиха членове на профсъюзи, ``жълти жилетки`` и други участници в Нант, Лион, Лил, Бордо, Страсбург и няколко други града. В същото време Френската демократична конфедерация на труда (CFDT) разгласи, че с цел да предотврати епидемията, няма да провежда шествия и ще организира виртуален протест.
" Малко по малко недоволството стартира да избухва, през днешния ден е невероятно да се работи в недостойни условия, да се занимаваш с деца и възрастни хора, а по-късно да не получаваш обективна заплата. Затова през днешния ден мобилизацията набира скорост и ние би трябвало да продължим с настояването за връщане на производството във Франция и увеличение на заплатите ", съобщи националният секретар на Френската комунистическа партия Фабиен Русел на проява в Лил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР