Сблъсъци и демонстрации белязаха 22-та годишнина от връщането на Хонконг

...
Сблъсъци и демонстрации белязаха 22-та годишнина от връщането на Хонконг
Коментари Харесай

Хонконг отбеляза 22-та годишнина от връщането си на Китай

Сблъсъци и демонстрации белязаха 22-та годишнина от връщането на Хонконг на Китай. Специална гала за отбелязване на събитието се състоя при нараснали ограничения за сигурност, а полицията употребява щитове, с цел да отблъсне стачкуващи, които се пробваха да влязат в Народното събрание.

На метри от церемонията по издигане на флага, полицията употребява сълзотворен газ и гумени патрони, с цел да разпръсне стачкуващи.

Хонконгските водачи и гостите наблюдаваха церемонията в градския конгресен център, вместо на открито, както е нормално, а като причина беше изтъкнато неприятното време.

От седмици в Хонконг има всеобщи митинги срещузаконопроект, който би разрешил екстрадиция Китай. Правителството направи крачка обратно и разгласи, че изтегля текста.
Кари Лам, основен админ на Хонконг: Ще си взема поука и ще подсигурявам, че бъдещата работа на държавното управление ще е по-близо до хората и ще дава отговор на настояванията, мненията и възгледите на обществото.
По време на формалното събитие защитата изведе от залата депутатка, която прикани за оставка на хонконгската ръководителка.
Елена Вонг, продемократичен народен представител: Мисля, че хората стачкуват против закона за екстрадицията и желаят оставката на Кари Лам, само че не могат да участват на тази гала. Дойдох да изразя тяхното мнение и се надявам Кари Лам да се съобрази.
За през днешния ден е планувано следващото протестно шествие. Според уредниците, в предходните две демонстрации са взели участие над един милион души.
 Ескалация в Хонконг: Протестиращи разрушиха постройката на Законодателния съвет Ескалация в Хонконг: Протестиращи разрушиха постройката на Законодателния съвет
Протестиращи против държавното управление в Хонконг разрушиха прозорците на Законодателния съвет и се пробваха да нахлуят в постройката, като блъснаха железна колич...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР