Сблъсъкът между Запада и Русия и Китай го виждаме достатъчно

...
Сблъсъкът между Запада и Русия и Китай го виждаме достатъчно
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: На случващото се в Западна Африка може да се гледа като продължение на войната в Украйна

Сблъсъкът сред Запада и Русия и Китай го виждаме задоволително ясно и в Западна Африка, както и в Близкия изток, в Сирия, по-късно в Либия, Северна Африка, в този момент виждаме и в Алжир такива индикации ". Това разяснява пред БНР Мохамед Халаф - специалист по близкоизточна политика, публицист и учител в СУ " Св. Климент Охридски ".

Виждаме, че Русия и Китай пробват да разчупват Запада, акцентира той и изрече мнение, че това е един начертан и добре премислен план, който се организира от години освен в Близкия изток, само че и в Африка и Европа. 

" Не е загадка, че Русия е един от източниците на подправените информации, погрешни данни, които следим и в Африка, и в Близкия изток ".

По думите му частните военни формирования " Вагнер " имат наличие в 9 африкански страни. Според него те са изиграли огромна роля в превратите там. 

" Русия употребява една политика в разнообразни европейски страни, в Близкия изток, в България също - корумпира разнообразни политици, подкупване на генерали в армията в Африка, даване на тях благоприятни условия за корупционни схеми, приемане на милиони долари.

 

В същото време им дава привилегии, които те не могат да имат, в случай че има демократично устройство, в случай че има демократично ръководство ". 

Той подсети, че през май Европейски Съюз е подписал съглашение с Нигер, а специалисти работят по разнообразни планове в страната. Това не се харесва на военните, посочи Мохамед Халаф. И продължи коментара си:

" Да не забравяме, че там сега влизат и Турция, и Иран. Иран към този момент дава на Алжир дронове, които ги дава на Русия. Това ускорява споровете сред Мароко и Алжир. Това е един повсеместен развой, който се случва в този район ". 

Това, което се случва в Африка, в Нигер, е един цикъл, който ще го виждаме в Близкия изток скоро, оттова ще отиде и ще завърши във война в Тайван, с цел да покаже, че има нов международен ред, разяснява специалистът.

Според него даже френските военни да бъдат изтеглени от Нигер, Съединени американски щати няма да напусне терена: " За тях това ще е тичане от отговорност и по този начин ще дават целия район в ръцете на Китай и Русия. Нигер не може без наличието на Съединени американски щати ".

" Русия пробва да внуши на света, че имат запаси. Те нямат този запас, Западът има ", разяснява още той.

Според него генералите в Нигер, които свършиха този прелом, доста добре осъзнават какво ще се случи. Нито Русия може да им помогне, нито " Вагнер ", акцентира Халаф.

Той цитира разбори, които сочат, че от Нигер ще тръгне Третата международна война. Според него обаче това няма да се случи. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР