Сбъдна се прогнозата ми, че България ще изпадне в политическа

...
Сбъдна се прогнозата ми, че България ще изпадне в политическа
Коментари Харесай

Георги Марков: Изказването на Радев за Крим е предизборен трик - той ни води към НАТО, където си го харесват. Кирил Петков е човекът на Херо Мустафа

" Сбъдна се прогнозата ми, че България ще изпадне в политическа кома, за най-голямо мое страдание. Тези избори 2 в 1 не взеха решение политическата рецесия у нас, а я задълбочиха, тъй като Народното събрание и президентът изпаднаха в институционална непълнота. За парламент отхвърлиха да гласоподават 2/3 от гласоподавателите. На президентския избор още веднъж 2/3 от гласоподавателите не отидоха до урните. Резултатите, като публичната поддръжка, са доста печални ". Това сподели в ефира на БНР Георги Марков, някогашен парламентарен арбитър и някогашен народен представител от гражданската квота на ГЕРБ.

" Трябва постоянното държавно управление да бъде излъчено преди Срещата на върха на 16 и 17 декември в Европейски Съюз, " тъй като е добре България да изпрати там не президента Румен Радев, а излъчен от Народното събрание министър председател, който да каже позицията на България по един значим въпрос - за приемането на Северна Македония ", счита той. Според него договарянията за държавно управление могат да не престават, само че това не пречи Народното събрание да стартира работа.
свързани новини100708на 20.11.2021
" Народното събрание би трябвало да стартира спор по тематиката " Македония ", която е доста значима. Не може да се вършим, че сме слепи и глухи. Има нови моменти в връзките сред България и РСМ, които Народното събрание би трябвало да прегледа и да се произнесе с декларация. Трябва да даде мандат на новия министър председател или на президента за Срещата на върха ", сподели Марков.

По думите на Марков изявлението на Румен Радев, че Крим сега е съветски е било избирателен трик. " Той ни води към НАТО, където си го харесват.... А Кирил Петков беше посочен от посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа - той е техният човек ", разясни той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР