Създават руска индустриална зона в района на Суецкия канал в

...
Създават руска индустриална зона в района на Суецкия канал в
Коментари Харесай

Made in Egypt: Русия създава индустриална зона край Суецкия канал

Създават съветска индустриална зона в региона на Суецкия канал в Египет, като още през тази година там би трябвало да стартира създаване на първите индустриални мощности. Това заяви съветският президент Владимир Путин на форума " Русия-Африка " в Санкт Петербург, съобщи.

Русия ще е подготвена до три-четири месеца да доставя зърно за Африка и да размени украинската пшеница. Владимир Путин разгласи подготвеност да обезпечи безплатно сред 25 и 50 хиляди тона за най-нуждаещите се африкански страни:

" Страната ни е в положение да замести украинското зърно, както в комерсиално отношение, по този начин и като безплатна помощ за най-бедните страни в Африка. Още повече че тази година още веднъж чакаме рекордна годишна продукция ", сподели съветският президент.

Африка е подготвена да работи с Русия като специфичен сътрудник, само че съветската поддръжка за стабилността на континента би трябвало да минава през устойчиво решение за мир сред Русия и Украйна, акцентира ръководителят на Африканския съюз Азали Асумани.
 Прогнозират годишен скок на приходите от Суецкия канал с 27%
Прогнозират годишен скок на приходите от Суецкия канал с 27%

През актуалната година, цените за прекосяване бяха увеличени на два пъти

" Няма по какъв начин да не отбележа, че бъдещето на това партньорство ще бъде застрашено, в случай че руско-украинската рецесия продължи. Затова би трябвало да намерим решение на тази рецесия, аз да се опитаме да спасим хилядите хора, които зависят от доставките на храни от двете страни ", сподели той.

17 африкански водачи, измежду които президентът на Южна Африка Сирил Рамапоса, присъстваха на втората среща на върха Русия - Африка, която се организира на 27 юли. Първата беше в Сочи през 2019-а.

Владимир Путин организира двустранни договаряния с сътрудниците си в границите на форума и направи послание по време на пленарната сесия. В изявлението си той приказва за визията си за връзките Русия-Африка и за " образуването на нов международен ред ".

,

в рамките, на който се създава индустриалната зона край Суецкия канал е част от междуправителствено съглашение сред Руската федерация и Арабска република Египет, подписано още през 2014 година Той е част от националния план " Международно съдействие и експорт ".

Плановете са съветската индустриална зона да бъде е показана от две площадки, едната от които да се намира в северната част на Египет, на източния бряг на Суецкия канал. Вторият е на брега на Червено море в региона на Айн Сухна. Общата планувана повърхност на обектите - 525 хектара. 
 Колко печели Египет от Суецкия канал?
Колко печели Египет от Суецкия канал?

Месечен връх по доходи от такси за корабен пренос през април

RIO е платформа освен за нахлуване на съветски компании на нови пазари в Африка и Близкия изток, само че и за увеличение на доставките, в това число за Азия.

В момента се водят договаряния с египетската страна за обезпечаване на спомагателни преференциални условия за фирмите резиденти в зоната, като една от сделките е за приемане на етикет Made in Egypt върху продуктите (при съблюдаване на условията за постепенна локализация).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР