Създаването на Център за изкуствен интелект Инсайт обединява усилията на

...
Създаването на Център за изкуствен интелект Инсайт обединява усилията на
Коментари Харесай

Инсайт обединява усилията на много правителства, обяви президентът

Създаването на Център за изкуствен интелект " Инсайт " сплотява напъните на доста държавни управления, сподели президентът Румен Радев на церемонията по откриването на Центъра за изкуствен интелект, който ще проработи в София:

" Инсайт " реализира, на процедура, невъзможното за българската модерна политическа реалност. Успя да сплоти напъните на четири държавни управления, които реализираха единение в името на висока национална цел. И доста значима последователност. Ако създадем още няколко такива института, ще имаме и една доста по-благотворна политическа среда в България. На добър час! ".

На церемонията министърът на образованието Николай Денков акцентира значимостта на Центъра за образованието на младите експерти и за усилване на образованието в областта на технологиите.

" Инсайт " ни дава като източник на международно познание, като цел за нашите деца по какъв начин биха могли да бъдат част от световния и водещите сили в света, работейки и учейки в България ", показа още той, представен от БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР