Създаването на подходящи е от съществено значение за привличането на

...
Създаването на подходящи е от съществено значение за привличането на
Коментари Харесай

Как да създадем привлекателна обява за работа

Създаването на подобаващи е от значително значение за привличането на квалифицирани претенденти. Ето няколко съвета по какъв начин да създадете привлекателна публикация за работа:

1.Използвайте ангажираща служба
Заглавието на длъжността би трябвало тъкмо да отразява специалността и нужното равнище на опит, като в същото време е ангажиращо и привличащо вниманието. Избягвайте да употребявате неразбираеми или подвеждащи длъжности, защото те могат да възпрат евентуалните претенденти да аплайват. Уверете се, че заглавието на длъжността включва вярно изложение, което ще притегли експертите към вашата публикация.

2. Напишете завладяващо обобщение на работата
Резюмето на длъжността е мястото, където можете да предоставите обзор на длъжността и компанията. Този раздел би трябвало да бъде къс, осведомителен и ангажиращ. Той би трябвало да акцентира главните отговорности, нужните квалификации и неповторимите аспекти на работата. Използването на точки прави информацията по-четима и елементарно смилаема.

3. Маркирайте преимуществата
Кандидатите желаят да знаят какви преимущества идва с работата. Подчертаването на преимуществата на работата, като здравно обезпечаване, обезпечено работно облекло и време за заплатен годишен отпуск, може да бъде значим фактор при решението на претендента да кандидатства. Споменаването на неповторими преимущества като възобновяване на разноските за образование, гъвкаво работно време или участие във фитнес зала също може да помогне да извършите обявата за работа по-привлекателна.

4. Бъдете съответни по отношение на условията за работа
Бъдете съответни по отношение на условията за работа, в това число обучение, опит и всички нужни характерни умения. Споменете всички физически условия или условия на работа, с които претендентът би трябвало да знае. Предоставянето на подробни условия за работа ще притегли верните претенденти и ще понижи броя на неквалифицираните претенденти.

5. Използвайте явен и къс език
Използването на явен и къс език е от решаващо значение при писането на разгласи за работа. Избягвайте потреблението на механически диалект или акроними, които може да не бъдат разбрани от всички търсещи работа. Корекцията за граматически неточности и правописни неточности също е от значително значение.

6. Включете образни детайли
Визуалните детайли, като изображения или видеоклипове, могат да ви оказват помощ да изпъкнете обявата си за работа. Използването на изображения, които са свързани с работната позиция или фирмената просвета, може да помогне за привличането на претенденти. Добавянето на видеоклипове, които дават виртуална обиколка на работното място или показват сегашни чиновници, които приказват за своя опит, също може да направи обявата за работа по-ангажираща.

7. Улеснете процеса на кандидатстване
Направете процеса на кандидатстване допустимо най-лесен и явен. Предоставете ясни указания по какъв начин да кандидатствате и какви документи да бъдат включени, като автобиография или мотивационно писмо. Бъдете съответни по отношение на упования график за процеса на наемане и по кое време претендентите могат да чакат да се чуят от вас.

Създаването на привлекателна публикация за работа изисква деликатно внимание към детайла. Като употребявате ангажиращо заглавие на длъжността, напишете завладяващо обобщение на работата, наблегнете преимуществата, бъдете съответни по отношение на условията за работа, употребявате явен и къс език, в това число образни детайли, и улесните процеса на кандидатстване, можете да привлечете квалифицирани претенденти да аплайват за вашата работни позиции.

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР