Създаването на общинско предприятие по чистота ще гласуват на последното

...
Създаването на общинско предприятие по чистота ще гласуват на последното
Коментари Харесай

Решават за създаването на общинско предприятие по чистотата във Видин

Създаването на общинско дружество по непорочност ще гласоподават на последното си постоянно съвещание за годината общинските съветници във Видин, планувано за понеделник, 21 декември. При утвърждение на предлагането, предприятието ще проработи от средата на месец януари, сподели ръководителят на локалния парламент Генади Велков.
"Най-важно е основаването на предприятието по сметосъбиране, сметоизвозване, озеленяване, както и приемането на план-сметката за това дружество. До в този момент имаше звено, към този момент сътворяваме лично дружество. През януари към този момент по-голямата част от машините ще са лични. Няма да плащаме наем. Ще остане единствено наемът за кофите. В дружество се сплотяват и обществените действия, което е съгласно условията на закона, културните институти също ", добави той.
На съвещанието ще бъде гласувано и основаване на Общински културен институт, както и основаването на Общинско дружество "Социални действия ". Целта е предприятието за обществени действия да обезпечава достъп до качествени обществени услуги, равнопоставеност на всички консуматори, осъществяване на европейски, национални, районни и общински стратегии, които да предизвикват трудовата претовареност.
Културният институт ще се финансира от бюджета на Община Видин, както и от лична активност, целеви дотации от други ведомства, организации и фондове. Местните парламентаристи ще гласоподават и предписание с общинско имущество, разпределяне на стипендии и кандидатстване по европроекти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР