Създаването на обща валута на страните от БРИКС, предназначена за

...
Създаването на обща валута на страните от БРИКС, предназначена за
Коментари Харесай

Лула да Силва: Обща валута на БРИКС би намалила уязвимостта на страните членки на организацията

Създаването на обща валута на страните от БРИКС, предопределена за търговски преводи, би понижила уязвимостта на членките на организацията.

Това съобщи бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва по време на откриващото пленарно съвещание на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург, Република Южна Африка, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Създаването на валута за търговски и капиталови преводи сред членовете на БРИКС усилва нашите благоприятни условия за разплащане и понижава нашата накърнимост ", сподели още Лула да Силва.

На форума през днешния ден се изрече и китайският държавен глава Си Дзинпин, който застъпи концепцията, че би трябвало да се насърчат промените в интернационалната финансова и парична система, както и да се поддържа Новата банка за развиване, мултинационалната банка, основана от страните от групата БРИКС.

Според Си страните от БРИКС би трябвало да се опълчват на разделянето и икономическата насила.

В своето видеообръщение на форума в Йоханесбург се изрече и съветският президент Владимир Путин, който разгласи, че е време за основаване на комисия по превоза към организацията.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР