Създаването на истинско усещане за присъствие във виртуални светове ще

...
Коментари Харесай

В началото на голям преход сме, заяви Зукърбърг


Създаването на същинско чувство за наличие във виртуални светове ще изисква голям прогрес в свързаността, споделя създателят на Фейсбук – Марк Зукърбърг
(снимка: Mark Zuckerberg / Facebook)

Американската компания Meta, под чиято шапка оперира Фейсбук, търси сътрудници за осъществяване на нейната визия за метапространството, стана ясно при започване на седмицата.

Когато Фейсбук разгласи, че ще през октомври, компанията заложи на концепцията, че метапространството е бъдещето на целия интернет. Сега компанията поставя старания да го построи и да подсигурява, че главните мрежи, на които всички разчитаме всеки ден, са задоволително надеждни и ефикасни, с цел да го поддържат. Но това е предизвикателство, с което Meta не може да се оправи независимо.

„ Днес сме при започване на идващия огромен преход, този към метапространството ”, сподели изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг, представен от. „ Но основаването на същинско чувство за наличие във виртуални светове ще изисква голям прогрес в свързаността. Той е по-голям от всяка от стъпаловидни промени, които сме претърпели до момента ”.
още по темата
Множество софтуерни достижения ще са нужни за сбъдване на очакванията и фантазиите за метапространството – всепоглъщащ виртуален свят от последващо потомство, където хората ще могат да работят, играят, учат и да поддържат връзка с приятелите си и фамилията си. Тези достижения в последна сметка се свеждат до способността да се обработват големи размери от данни, по-бързо и по-ефективно от по всяко време до момента.

Зукърбърг добави, че основаването на метапространство изисква инфраструктура за съгласуваност, която може да се развива толкоз бързо, колкото и технологията на виртуалния свят, и това начинание изисква работа с сътрудници. Затова Meta е „ разполагаем ” и желае да поддържа тези, които вършат пробиви в технологиите, явяващи се основополагащи за метапространството.

В блог обява вицепрезидентът на Meta по свързаността Дан Рабиновиц добави изказването на Зукърбърг, заявявайки, че би трябвало да бъде построено на основата на „ отвореност и оперативна съгласуемост ”, с цел да се подсигурява, че хората надлъж и нашир ще могат да се възползват от новата технология.

Според миналогодишния отчет на ITU, единствено 63% от международното население има достъп до интернет. Това не е добре добре за Meta и другите компании, които се стремят да изградят новото потомство интернет. Всички те ще би трябвало да работят интензивно, с цел да подсигуряват, че цифровата бездна няма да стане още по-дълбока.

В това отношение Meta има прочут опит. Поне от 2013 година компанията си сътрудничи с софтуерни сътрудници, с цел да обезпечава достъп до интернет за отдалечени и „ откъснати от света ” райони по света. Проектите ѝ варират от вложения в до полагане на подводни кабели.

На Световния мобилен конгрес тази година Meta пристигна точно с вярата да откри още сътрудници, с които да работи за създаване на мрежи, проектирани за метапространството. Днес компанията е подготвена да се похвали с първото такова съдействие: дружно с испанската мрежа Telefonica ще се построява иновационен център в Мадрид. Сега в задачата се пита: кой ще бъде идващият?
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР