Създаването на Академия по електронно управление, в която студентите на

...
Създаването на Академия по електронно управление, в която студентите на
Коментари Харесай

Създаване на Академия по електронно управление обсъдиха министър Георги Тодоров и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров

Създаването на Академия по електронно ръководство, в която студентите на УНСС да усвоят характерни умения персонално от представители на Министерство на електронното ръководство, беше дискутирано на среща сред министър Георги Тодоров и ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров.

Необходимостта от фрагменти за електронното ръководство да бъде решена и посредством основаване на бакалавърска стратегия по киберсигурност, беше втората значима тематика,която дискутираха представителите на двете институции.

Също по този начин електронното увещание и други цифрови услуги за студенти, създадени от Университета за национално и международно стопанство, могат да станат част от държавния указател на електронни услуги. За това следва да бъде основана специфична работна група с представители на министерството и университета.

„ Съвместната ни работа е от взаимна полза и смятам, че има доста благоприятни условия да си партнираме. Това, което сте създали по отношение на дигитализацията във вашия университет е впечатляващо ", сподели по време на срещата министър Георги Тодоров.

„ И ние виждаме доста изгоди във взаимното съдействие с вашето министерство. Смятам, че образованието би трябвало да отговори на актуалните закани в киберпространството, както и да насърчаваме дигитализацията ", сподели ректорът проф. Димитър Димитров.

В срещата участваха още доцент доктор Росен Кирилов, зам.-ректор по цифровизация и киберсигурност в УНСС, Константин Азов, шеф на политическия кабинет на министъра на електронното ръководство, Николай Минев, шеф на дирекция „ Системи и съставни елементи на електронното ръководство " и Младен Петров, изпълнителен шеф на организация „ Инфраструктура на електронното ръководство ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР