Създаваме нов координационен механизъм с фокус върху вноса и разпространението

...
Създаваме нов координационен механизъм с фокус върху вноса и разпространението
Коментари Харесай

Денков: Нов вид синтетична дрога се разпространява у нас

Създаваме нов координационен механизъм с фокус върху вноса и разпространяването на опиати, и проведената престъпност. Фокусът ще бъде върху огромните вносители и разпространители на опиати. Това заяви в началото на постоянното държавно съвещание министър-председателят акад. Николай Денков. 

" Има нов тип синтетичен опиат, който е 100 пъти по-активен от хероина и се популяризира посредством разбъркване с други опиати. Вече се е появил и в България, откакто имаше разпространяване първо в Съединени американски щати, а по-късно и в Западна Европа. Обсъдихме тематиката с вътрешния министър и от тази седмица сътворяваме нов координационен механизъм, чийто фокус ще бъде вносът, проведената престъпност и разпространяването на опиати, с цел да се опитаме да се преборим с този голям проблем ", изясни Денков.

Координационният механизъм ще добавя работата на Националния съвет по наркотични субстанции, който има доста функционалности, само че няма специфичен фокус върху тази активност. Затова главните задания ще бъдат под координацията на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ", " Гранична полиция ", Министерството на финансите с Агенция " Митници ", Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), Националната следствена работа (НСлС), Министерство на образованието, Здравното министерство, както и Министерство на електронното ръководство, защото огромна част от пазара е онлайн търговия ", добави министър председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР