Създава се впечатление, че действаме под натиск, реактивно, под диктат.

...
Създава се впечатление, че действаме под натиск, реактивно, под диктат.
Коментари Харесай

Кунчев: Ако се появи нов щам на COVID-19 , може да върнем мерките обратно

Създава се усещане, че действаме под напън, реактивно, под диктат. Всяка седмица има разбори, всяка седмица има заповеди на здравния министър за смяна на ограниченията. Няма по какъв начин на база преценката на неспециалисти да вземаме решения. Ако се появи нов вариант, може да върнем ограниченията назад. Но аз персонално не чакам – нормално пролетно-летния сезон стихват нещата, в случай че ще има неприятни изненади, те ще са през есента. Така здравният контрольор доцент Ангел Кунчев коментира плана за последователно сваляне на противоепидемичните ограничения и отпадането на зеления документ.

Остава усещане у хората, че от 20 март подвигаме ръце и преставаме да се занимаваме с Ковид, сподели доцент Кунчев. Той предизвести, че като задача остава нарастването на имунизираните против ковид, тъй като другояче здравните опасности са по-големи.

Същевременно Кунчев подсети за смъртността от Ковид в България и какъв брой висока е тя. Пред bTV той уточни и друго – че при всяко събаряне на ограничения, ще има наложително разбор на резултата и надлежно в случай че той не демонстрира удобно развиване, ще има корекции.

Може през лятото да отпадне носенето на маски, само че единствено в случай че един-два месеца няма повишение нито на заболеваемост, нито при смъртност, сподели Кунчев. А за отпадане на карантина на контактни лица и потвърдено заболели още не може да се приказва, стана ясно от думите му – тъй като имаме доста ниско имунизационно покритие.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР