Създава се постоянно действащ фонд за културно сътрудничество в Югоизточна

...
Създава се постоянно действащ фонд за културно сътрудничество в Югоизточна
Коментари Харесай

Създава се постоянно действащ фонд за културно сътрудничество в Югоизточна Европа

Създава се непрекъснато настоящ фонд за културно съдействие в Югоизточна Европа. Това съобщи министърът на културата Боил Банов незабавно след съвещание на Съвета на министрите на културата от Югоизточна Европа, чийто ръководител до момента бе България.

„ Чрез този фонд, финансиран главно посредством бюджетите за просвета на нашите страни, ще влагаме спомагателни средства и сила в популяризирането на нашите култури, завещание, творчество и нововъведения, както и ще спомагаме за одобряване на позитивния облик на района като цяло “, съобщи Боил Банов.

Той уточни, че фондът ще даде вероятност на създателите от целия район да поддържат връзка дружно, да работят дружно, да се състезават дружно

България е натоварена със задачата да приготви механизмите за деяние на фонда, както и да създаде учредителните документи. Министър Банов увери, че при създаването на тези документи ще се работи с всички страни от района, тъй че фондът да бъде оптимално потребен за всяка една от страните.

„ Вече 15 години този Съвет е значим инструмент за продуктивни и сполучливи диспути и деен разговор, с помощта на който разширяваме съдействието в региона на културата сред страните на района. С напъните на българското председателство Съветът се е утвърдил в още по-голяма степен като политически орган в Югоизточна Европа, който работи за интегритета на района “, съобщи Банов.

Той публично съобщи председателството на Съвета на министрите на културата на страните от Югоизточна Европа на република Хърватия за идната една година. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР