Създава се Консултативен съвет по въпроси, свързани със защитата на

...
Създава се Консултативен съвет по въпроси, свързани със защитата на
Коментари Харесай

Консултативен съвет между 7 министерства поема международните арбитражни дела



Създава се Консултативен съвет по въпроси, свързани със отбраната на българската страна по интернационалните арбитражни каузи , по които страната се съставлява от министъра на финансите. Това става с разпореждане на държавното управление, минало на гласоподаване през днешния ден на постоянното съвещание.

Съветът ще се състои от ръководител - министърът на финансите, заместник-председател - министърът на правораздаването , и членове - заместник-министри на финансите, на правораздаването, на външните работи, на стопанската система и промишлеността, на енергетиката, на околната среда и водите, на районното развиване и благоустройството. Поименният състав ще се дефинира със заповед на министър-председателя .

Министърът на финансите ще съставлява Съвета, ще дефинира дневния ред, ще насрочва и управлява съвещанията и ще провежда и управлява осъществяването на решенията. При неявяване на ръководителя неговите функционалности ще се извършват от заместник-председателя.

Предвидена е опция с решение на Съвета да се основават работни групи, които да подкрепят неговата работа. Те ще приготвят общи стандарти и правила за възлагане на представителството на българската страна по интернационалните арбитражни каузи, в това число при съществуване на рамкови съглашения, ще преглеждат и правят оценка разнообразни сюжети по отношение на интернационалните арбитражни каузи и ще подкрепят Съвета по други въпроси от негова подготвеност.
 Газпром правел опит да блокира искове с насрещни искове
Газпром правел опит да блокира искове с насрещни искове

Евгени Кънев: Има разлика сред търговец и медиатор

Административното и техническото обслужване и експертното обезпечаване на Съвета ще се обезпечава от дирекция " Съдебна отбрана " на Министерството на финансите , която ще извършва функционалностите на секретариат.

Правителството обосновава решението си, че посредством основаването на Консултативния съвет ще се усъвършенства координацията и ангажираността на способените държавни органи и ще се обезпечи задоволително гласност, бистрота и по-ясни правила при организирането на отбраната на българската страна по интернационалните арбитражни каузи.

Припомняме, че финансовият министър Асен Василев за втори мандат се пробва да преструктурира дирекцията " Съдебна отбрана " в Министерството си, пробвайки се да я трансферира към Министерство на правораздаването - нещо, което бе отказано от министър Атанас Славов.
 МФ се готви да захвърли държавни ползи за близо 5 милиарда лв. в небитието
МФ се готви да захвърли държавни ползи за близо 5 милиарда лв. в небитието

Асен Василев се опита да се отърве от подведомствената му дирекция, отговаряща за вътрешни и интернационалните финансови спорове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР