Създава се благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани.

...
Създава се благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани.
Коментари Харесай

Задава ли се скандал между България и Русия заради споделена новина във фейсбук?

" Създава се удобна почва за антируски настроения измежду българските жители. " Това се споделя в позиция на Външно министерство след последния скандал към съветското посолство у нас.
Заместващият шефа на дирекция " Източна Европа и Централна Азия " дипломат Георги Панайотов е провел диалог със консултант в посолството на Руската федерация.
Представителят на Министерство на външните работи е изразил отчаяние във връзка публикуването на мнение, съдържащо обидни за български жители квалификации. В него протестиращите са наречени " олигофрени и малоумници " и " жълтопаветни русофоби ".

Казусът породи във вторник, когато в формалния Facebook-профил на Руското посолство бе споделена коментарна публикация на Костадин Костадинов, водач на Политическа партия " Възраждане ".
В нея той назовава " олигофрени и малоумници " група жители, които стачкуваха против политиката на Москва. Повод за митинга беше празнична елха, сложена в самия център на София, в непосредствена непосредственост до църквата " Св. Неделя ". Дървото е подарък от Москва, а на него светят червени звезди, като някои столичани и консуматори на обществените мрежи припознаха в тях петолъчки.
До 13-метровото дърво, дарено от управата на съветската столица и поставено с поддръжката на посолството на Москва, бяха сложени табели, които честитят на български и съветски език новата година. Коледното дърво блестна на публична гала на 18 декември в наличието на съветския дипломат у нас Анатолий Макаров и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР