Създава се Агенция за качеството на социалните услуги към министъра

...
Създава се Агенция за качеството на социалните услуги към министъра
Коментари Харесай

Създава се Агенция за качеството на социалните услуги

Създава се Агенция за качеството на обществените услуги към министъра на труда и обществената политика. Това плануват текстове от законопроекта за обществените услуги, които Народното събрание одобри на второ четене.
Агенцията ще реализира надзор и мониторинг на даването на обществените услуги и ще лицензира частните снабдители на обществени услуги.
Сегашният режим на възлагане на даването на основани от общината обществени услуги се резервира и се вкарва и още един нов режим, при който общината разпорежда на частен снабдител даването на услуга, която няма справедлива опция да сътвори.
Според законопроекта, обществените услуги биват общодостъпни /свързани с осъществяване на обществени права и насърчаване на умения/ и профилирани /при настъпване на избран риск за живота и здравето или при характерна потребност/. Със законопроекта се вкарва обмисляне на национално равнище на обществените услуги, финансирани от държавния бюджет, посредством създаване на национална карта на обществените услуги.
Гласуването на второ четене на законопроекта за обществените услуги ще продължи на последващо пленарно съвещание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР