Създателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг за пръв път

...
Създателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг за пръв път
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг призна грешки в опазването на лични данни от Фейсбук

Създателят на обществената мрежа Facebook Марк Зукърбърг за пръв път наруши мълчанието си след експлоадирането на абсурда към злоупотребата на компанията " Кембридж Аналитика " с персонални данни на над 50 млн. консуматори, признавайки позволени неточности.

" Имаме отговорност да пазиме персоналните ви данни и в случай че не можем да го вършим, значи не ви заслужаваме ", съобщи Зукърбърг в сряда вечерта, представен от Агенция Франс Прес.

" Работих, с цел да схвана тъкмо какво се е случило и по какъв начин да направя по този начин, че това да не се повтаря ", продължи той, като добави още, че " най-важните ограничения, с цел да предотвратим да не се повтори това през днешния ден, ние предприехме преди години ".

Според следствие на изданията " Ню Йорк таймс " и " Обзървър " през 2014 година „ Кембридж Аналитика “ е събрала данните на 50 млн. фейсбук консуматори, заблуждавайки както тях, по този начин и обществената мрежа.

Използвано е било приложение на английския академик Александър Коган, през което 270 000 души са влезнали в сметките си във Facebook, позволявайки му да събира информация за тях и контактите им в мрежата. Тези данни след това са били предадени на " Кембридж Аналитика ".

След експлоадирането на абсурда от компанията оповестиха, че не са знаели, че с въпросното приложение Коган е нарушил разпоредбите в обществената мрежа и са изтрили събраната от него информация за консуматори още през 2015 година Според създателите на следствието обаче това не дава отговор на истината.

Самият Коган разяснява пред Би Би Си, че и двете компании го трансформират в изкупителна жертва. По думите му хвалбите на шефа на " Кембридж Аналитика " Александър Никс, че с помощта на събраните данни може да предлага на клиентите си психически профили на консуматори са много пресилени.

Facebook от своя страна заяви, че е поръчала външен одит на обществената мрежа и е отстранила " Кеймбридж Аналитика " от платформата си поради нарушение на разпоредбите. Вътрешното следствие на Facebook обаче може да се отсрочи, до момента в който управляващите не завършат своите.

В момента абсурдът е обект на инспекции от Комисията по информацията във Англия и основните прокурори на щатите Масачузетс и Кънектикът в Съединени американски щати. Главният прокурор на Калифорния, където е основана Facebook, също разяснява, че има подозрения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР