Създателят на Междузвездни войни“ Джордж Лукас смята, че използването на

...
Създателят на Междузвездни войни“ Джордж Лукас смята, че използването на
Коментари Харесай

Джордж Лукас счита, че изкуственият интелект в киното е неизбежен

Създателят на „ Междузвездни войни “ Джордж Лукас счита, че потреблението на изкуствен интелект във филмовата продукция е неизбежно. В изявление за френското издание Brut FR по време на филмовия фестивал в Кан Лукас показа визията си за бъдещето на киното и акцентира, че изкуственият разсъдък ще стане неразделна част от промишлеността.

Лукас означи, че учредената от него компания Industrial Light and Magic (ILM) от дълго време употребява цифрови технологии:

„ Ние използваме най-съвременни цифрови технологии от 25 години и това не е ИИ, само че ние използваме всички налични цифрови технологии, тъй като бяхме пионери в доста от тях. Защото тогава ILM беше единственото място, което използваше цифрови технологии.

Но въпросът е, че това е неизбежно. Това е все едно да кажете: „ Не имам вяра, че тези коли ще работят. „ Нека запазим конете. “ И да, несъмнено, че можете да кажете нещо сходно, само че светът не е по този начин организиран по този метод.

Въпреки това изкуственият разсъдък във филмовата промишленост (и в други креативен индустрии) остава противоречива тематика. Миналата година сценаристи и артисти желаеха отбрана от ИИ в договорите си, защото технологията провокира обилни различия.

Индустрията за образни резултати също е изправена пред провокации, изключително с неналичието на профсъюзи. Някои експерти, като озвучаващата актриса Сиси Джоунс, считат, че е значимо да се включат в дебата за ИИ, с цел да не бъдат изключени от този развой:

„ Джинът към този момент е излязъл от бутилката. Той не може да бъде върнат назад в нея. Важно е да участваме в диалога, с цел да не се окажем отвън борда “.

Лукас не е единственият, който в последно време приказва намерено за ИИ. В края на предходната седмица Нийл Друкман, началник на Naughty Dog, съобщи, че изкуственият разсъдък „ революционизира “ процеса на създаване на видеоигри, макар че призна, че са налице „ етични проблеми “, свързани с тази технология.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР