Създателят на McLaren F1 - Гордън Мъри, и неговата компания

...
Създателят на McLaren F1 - Гордън Мъри, и неговата компания
Коментари Харесай

McLaren F1 ще получи наследник с V12 и механични скорости

Създателят на McLaren F1 - Гордън Мъри, и неговата компания IMG работят върху правоприемник на паметна суперкола. Новият автомобил ще наследи освен концепцията на истинския модел, само че и мотора V12 и механичната скоростна кутия.

Пред публицисти от изданието Road & Track Мъри разгласи, че нито една компания до момента не е успявала да направи автомобил, доближаващ се до McLaren F1. Според него, причина е, че колата се отличава от останалите по връзката си с лидера, звука на V12 мотора, отличното кормилно ръководство и невижданото внимание към инженеринга.



Мъри е безапелационен, че в този момент е последният късмет да се сътвори сходен на McLaren F1 автомобил, защото електрификация всеобщо превзема промишлеността. В основата на плана на Мъри е карбонов монокок, който компанията му е основала за по-евтини модели.

Суперколата ще получи V12 мотор и 3-местен салон, като седалката на водача е по-напред от останалите две. Теглото на новия F1 ще по-малко от звук.

Оригиналният McLaren F1 е оборудван с 6,0-литров V12 с мощ 627 к.с. и 617 Нм въртящ миг. Максималната му скорост е 386 км/ч, като тя беше международен връх до 2005 година, когато достижението беше усъвършенствано от Koenigsegg CCR.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР