Създателят на компанията за натурални сокове БББ Пламен Минчев почина

...
Създателят на компанията за натурални сокове БББ Пламен Минчев почина
Коментари Харесай

Звезда от „7 часа разлика“ и рускиня в битка за имотите на Пламен Минчев! Починалият бизнесмен се развел заради 17-годишна манекенка

Създателят на компанията за натурални сокове БББ Пламен Минчев умря ненадейно на 20 февруари, откакто бе покосен от инсулт на снежните писти в Боровец, припомня HotArena.

В края на спускането 60-годишният предприемач безусловно се сринал на пистата. На помощ се притекъл най-успешният ни скиор по алпийски дисциплини Павел Попангелов, който живее в курорта. Планинските спасители се отзовали за минути, само че Минчев към този момент бил умрял и те единствено установили гибелта му.

Негови другари описаха по какъв начин предходните дни предприемачът се оплаквал от непрекъснато високо кръвно и бил много замислен за бизнес делата си, тъй като не съумял нито да контракти следващи отсрочвания с кредиторите си, нито да си подсигури нови заеми, писа „ Ретро “.

Проблеми с парите Пламен Минчев има не от през вчерашния ден. Въпреки че бяха времена, когато той не успяваше да ги преброи. Шеметната му кариера стартира още при започване на прехода, когато той заменя публицистиката и работата в Българска национална телевизия, в предаването „ Всяка неделя “, с предприемачество. Преди време в едно изявление споделя: „ Винаги съм обичал публицистиката, само че в един миг взех решение да погледна какво имам в джобовете си “. Започва бизнеса си като вносител, само че по-късно завоюва доверието на колоса „ ТетраПак “ и опитва лично произвеждане на соковете БББ в София, както и на прясно мляко в Ботевград. В най-успешните си години Минчев бе измежду най-влиятелните частници, оглави за малко даже клуба на богатите – „ Възраждане “.

През деня посещаваше задокеански вложители, а вечер събираше в паметния си ресторант „ Дали “ холивудски звезди като Жан Клод ван Дам, които правеха първите си фотоси в „ Бояна “. През XXI век обаче е финансово притиснат и продава марките и завода.

В последните години живеел най-вече в чужбина. Голяма част от времето си предприемачът прекарвал в Италия и по-точно в Неапол, където преди повече от година си е купил къща в Посилипо – най-богатия квартал в третия по величина град на Ботуша, който притегля богаташи от целия свят със спиращи дъха гледки към морето и величествени вили.

През студените месеци предприемачът обичал да се връща в България, с цел да покара ски в Боровец или Пампорово. През лятото имал традиция да пътува до Аржентина, най-често до най-известния курорт в подножието на Андите – Сан Карлос де Барилоче, именуван още аржентинската Швейцария.

Две дами и две дъщери остави след себе си един от най-успешните предприемачи у нас. Той имаше брак с актрисата от „ Седем часа разлика “ Евелина Борисова , а последната му половинка е рускиня. Двете някогашни дами на Минчев обаче нямат право на завещание, защото Борисова не му е публична брачна половинка още от 2000 година, когато двамата стигат до бракоразвод поради 17-годишната тогава моделка Емилия Кушвалиева , а с втората той не е сключвал брак.

И от двете си дами Пламен има дъщери. Голямата Антоанета към този момент е красива млада жена, която преди години приключи лицей в Америка. Зад Океана живеят сега дребната й сестра и майка й. Запознати описват, че рускинята се оказва златотърсачка. Охолният живот, който водела в Маями, за който Минчев се грижел, неизбежно се отразил върху финансовото му положение и нееднократно той е влизал в борчове, единствено и единствено тя и детето им да живеят като принцеси в Америка. Негови законни наследнички са единствено двете му щерки.

Той ми изневери. Само двамата си я знаем коя е. Бях на 30 години, не прощавах такива неща, а в този момент може би бих. Ако имате духовна връзка с един човек, положителни връзки – огромна работа, че му е станало любопитно някъде. Но тогава не можех да простя и се разведох “, споделя звездата от „ Седем часа разлика “. Тя твърди, че не Кушвалиева е повода. Рускинята се е появила на по-късен стадий, когато двамата към този момент не били дружно. Минчев се разделя с Емилия през 2007 година, а тя стартира да обявява връзка с различен процъфтяващ предприемач,на който също ражда дете.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР