Създателите на съдържание във Facebook вече ще могат да печелят

...
Създателите на съдържание във Facebook вече ще могат да печелят
Коментари Харесай

Вече можете да печелите пари с оригинални видеа във Facebook

Създателите на наличие във Фейсбук към този момент ще могат да печелят пари с видеата си, употребявайки лицензирана музика.

Компанията Meta разгласи през днешния ден новата си функционалност. Тя е първата по рода си в музикалната промишленост.

Music Revenue Sharing във Фейсбук ще разреши на основателите на наличие да употребяват лицензирана музика от най-хубавите реализатори от целия свят.

„ Това дава на основателите и притежателите на музикални права нов метод да печелят пари от видеоклипове във Фейсбук “, сподели Мета в изказването.

В новата функционалност ще има части на интернационално известни музиканти, като Post Malone и Tove Lo.

Music Revenue Sharing е артикул на Rights Manager - инструмент за потребление на видео, аудио и фотоси по метод, който оказва помощ на притежателите на наличие да защитят правата си и да ръководят своето наличие в мащаб.

Новата функционалност е първата по рода си в този мащаб, допълват от Meta. От нея ще могат да се възползват създатели, сътрудници на компанията, притежатели на музикални права и почитатели.

Създателите на наличие ще би трябвало да покрият стандартите на компанията, с цел да си обезпечат доходи. Те ще имат достъп до шерване на доходи от музика, обясняват от Meta. Задължителен ще бъде образният съставен елемент във видеото, което би трябвало да бъде дълго 60 секунди.

Самата лицензирана музика не може да бъде главната цел на видеото, акцентират от компанията, написа Money Control.

Създателите на видео ще получават 20% дял от приходите на видеоклиповете, като обособен дял ще отива при притежателите на музикални права и към Meta.

Новата функционалност започва в международен мащаб от през днешния ден. Монетизирането на видеата ще започва първо в Съединени американски щати, а по-късно и в останалите страни, където Фейсбук е позволен за потребление.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР