Създателите на Информационния център за подкрепа на бежанци от Украйна

...
Създателите на Информационния център за подкрепа на бежанци от Украйна
Коментари Харесай

Информационният център за бежанци във Варна организира образователни курсове за украински деца

Създателите на Информационния център за поддръжка на бежанци от Украйна - ICT Cluster Varna, ще провеждат учебен център, в който посредством непринуден труд на учители ще се обучат украински деца на български език, заяви пред медиите членът на УС на клъстера Тодор Добрев. Той предложения варненските компании да се включат в самодейността, като дават опция за консолидиране на бежанците.

Информационния център в поддръжка на бежанците от Украйна, който бе построен в региона на Двореца на културата и спорта (ДКС), работят доброволци-студенти от Икономическия университет от Украйна, Молдова и Русия, публицисти, IT специалисти.

Целта е да бъде подавана потребна информация към хората, идващи от Украйна – за работа, обучение, опазване на здравето, транспортни услуги и други. В центъра се събира и информация от бизнеса във Варна за обезпечаване на работа, курсове, образования здравни, застрахователни услуги, телекомуникационни услуги.

Информационният център се намира във фургон, ситуиран вляво от бариерата към вх. 5 на ДКС, а работното му време е всеки ден от 9:00 до 18:00 часа. Работното време е от  09.00 до 18.00 ч. Телефоните за връзка с центъра са +359 879 008 841 и +359 879 097 056, както и на e-mail: [email protected].
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР