Създадената през 1995-а година българска компания Екстрапак планира откриването на

...
Създадената през 1995-а година българска компания Екстрапак планира откриването на
Коментари Харесай

Лидер в производството на опаковки планира два нови завода край Велико Търново след инвестиция от над 12 милиона лева

Създадената през 1995-а година българска компания " Екстрапак " възнамерява откриването на два нови завода край Велико Търново. Производителят на хартиени опаковки разгласи пред Money.bg, че предпиятията ще се намират в Павликени и село Ледник. Инвестицията надвишава 10 милиона лв. и ще докара до отварянето на близо 100 нови работни места. 

Припомняме, че през 2022 година от компанията оповестиха пред екипа ни началото на градеж на фгабрика за произвеждане на екологични хартиени опаковки във Велико Търново. Предивдената инвестиция за нея беше в размер на 12 милиона лв..

В годините след основаването си " Екстрапак " неведнъж усилва индустриалния потенциал и уголемява мрежата от представителства във всички огромни български градове. Основната част от облагата си компанията реинвестира в дипломиран личен състав и високотехнологично съоръжение. Първия си съвременен цех " Екстрапак " пуска в употреба напролет на 2001 година.

Великотърновска компания строи цех за 12 милиона лв. в остарялата столица

Компанията разкрива 80 нови работни места

Новите фабрики в Павликени и село Ледник

Единият от плануваните два нови завода ще се намира в землището на село Леденик и в него ще бъдат разкрити 30 нови работни места. Втората фабрика ще проработи в град Павликени на територията на някогашен държавен консервен комбинат. Наетите служащи там ще бъдат към 70. Според проектите на мениджмънта на компанията и двете производства ще проработят още от това лято.

Великотърновската " Екстрапак " изнася 70% от продукцията си отвън България, основно за страните от Европейски Съюз, както и за Швейцария, Норвегия и Англия.
 Снимка 644269
Източник:

Велико Търново като привлекателен център за нови вложения

Велико Търново и регионът към града стават все по-привлекателна локация за вложителите, оповестиха неотдавна от локалната община. Припомняме, че в края на предходната година старопрестолният град се снабди и с първия си съвременен многофункционален бизнес център, което стана точно след инвестиция на " Екстрапак ". Както Money.bg писа тогава, новата облага беше издигната за 4 години - от 2019-а до 2023 година. Разгъната застроена повърхност е над 30 хиляди кв. метра, постройката е на осем етажа плюс един под земята и един механически.

Иновативният план предлага конгресен център, който до момента липсваше в остарялата столица. А през годините се е потвърдила нуждата от подобен, което демонстрират и многочислените запитвания за база, в която да се организират многолюдни събития, конференции и конгреси.

Конгресният център разполага с шест зали и е екипиран с висококачествени аудио-визуални системи и просторни фоайета. Най-голямата конгресна зала е изцяло подготвена да отговори на високите условия за осъществяване огромни мероприятия, а за цялостното техническо окомплектоване се чака доставката от Франция огромни тонколони.

Бизнес центърът предлага съвременни офис пространства, персонализирани съгласно самостоятелните потребности на ползвателите, както и 30 изнесени работни места.

Инвестициите, направени от компания " Екстрапак " - занимаваща се с производството на торби и опаковки от хартия, текстил и полиетилен - при строителството на бизнес центъра, са към 40 милиона лв.. Проектът е дело на студио " Иво Петров архитекти ", а самото строителство е поверено на компания " Лъки строй 2011 " ЕАД - Габрово. Сградата неотдавна беше утвърдена от Държавната приемателна комисия без забележка.
 Велико Търново се снабди с бизнес център за 40 милиона лв.
Велико Търново се снабди с бизнес център за 40 милиона лв.

Строителството продължи 4 години, а формалното разкриване предстои
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР